Siyaset Ulaştırma Bakanı Arslan: Bu millet yedi cihana ders verdi

Ulaştırma Bakanı Arslan: Bu millet yedi cihana ders verdi

11.07.2017 - 17:38 | Son Güncellenme:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Şehitleri Anma programı için geldiği Ankara'nın Balâ İlçesi Ergin Mahallesinde, 15 Temmuz şehidi Mutlucan Kılıçın mezarı başındaki programa katıldı.

Ulaştırma Bakanı Arslan: Bu millet yedi cihana ders verdi

FETÖnün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde uçaklardan atılan bombaların hedefi olan şehit 18 yaşındaki Mutlucan Kılıç, Balâ ilçesi Ergin mahallesindeki mezarı başında anıldı. Programa Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ak Parti Ankara Milletvekili Mücahit Arslan, İlçe Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan, Cumhuriyet Başsavcısı Eda Irmak, Belediye Başkanı Arif Kaplan, şehit babası Bilal Kılıç, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. Program Kuran-ı Kerim okunmasının ardından İlçe Müftüsü Yusuf Ulusoy tarafından dua edildi. Arslan, anma programında şunları söyledi:

Haberin Devamı

BU MİLLET YEDİ CİHANA DERS VERDİ
Gözünü kırpmadan gencecik bu yaşta vatanı, milleti ve devleti için canını feda eden bu kardeşimizde 15 Temmuz şehitleri ve diğer şehitler gibi nasıl bir gençlik yetiştiğini gösterdiler. Hainlerin bazılarının zannettiği gibi basit sıradan bir gençlik yetişmediğini yedi düvele gösterdiler. Bu ülke üzerinde kötü emelleri olanlara bu millet yedi cihana ders verdi. Tüm şehitlerimiz ve 15 Temmuz şehitlerimiz atalarının izinden gittiklerini göstererek neler yapabileceklerini bütün dünya gördü. Ey hainler, ey maşalık yapanlar sizleri unutmadık unutturmayacağız. Bu millet bu coğrafyada ilelebet payidar olacaktır. Şehitlerimizle milletimizle gurur duyuyoruz. Şu an mezarı başında bulunduğumuz fidanımız kardeşimiz Mutlucan Kılıç ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Haberin Devamı

ŞEHİT ANNESİNİ EVİNDE ZİYARET ETTİLER
Bakan ve beraberindekiler, rahatsız olduğu için mezar başındaki törene katılamayan şehit annesi Yıldız Kılıç'ı evinde ziyaret ederek başsağlığı diledi ve Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti. Bakan beraberindekiler, aynı mezarlıkta bulunan ve iç güvenlik harekatında daha önce şehit düşmüş şehit Aziz Çelik ve şehit Serdal Karayiğitin mezarlarını da ziyaret ederek dua okudu.

ŞEHİT BABASI KILIÇ: İDAM İSTİYORUZ
Şehit babası Bilal Kılıç da gazetecilere yaptığı açıklamada, O gece alçaklara vatan hainlerine vatanı teslim etmedik. O gece Mutlucan rahatsızdı, kendisi televizyon izliyordu. Ben diğer odada otururken baba İstanbul Boğaz Köprüsüne bomba koymuşlar dedi. Sayın Cumhurbaşkanımız CNN Türkte Hande Fıratın canlı yayınına çıkınca bir darbe kalkışması olduğu anladık, ben hemen önce Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne oradan da Külliyeye geçtim. Eşim saat 02.00 sıralarında beni telefonla arayarak, Mutlucan da sokağa çıkmak istiyor arada inmesin dedi. Ancak etrafımızdaki yaralı ve cenazelerden o durumun verdiği psikoloji ile ben aramayı unuttum. Mutlucan bana 05.30da baba ara diye mesaj attı, yine aramayı unuttum. Sonra aklıma geldiğinde uzun süre aradım ulaşamadım. Saat 06.00 civarında şehadet haberini aldım. Vatan sağ olsun ancak biz devletimizden bu hainlerin idamını istiyoruz. Aslında bu hainlerin cezasını bizler versek, ancak devletimiz var, hak ettikleri cezayı alacaklarına inanıyorum. Onlar böyle durdukça bizlerin canı acıyor diye konuştu.