Iğdır Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Arslan: 16 Nisan bizim için bir milat

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Arslan: 16 Nisan bizim için bir milat

02.04.2017 - 20:03 | Son Güncellenme:

"Türkiye'deki her etnik yapıdaki her mezhepteki her meşrepteki kardeşimizin birliğine, dirliğine zarar vermek için bizi birbirimize düşürmek için uğraşanlara inat inşallah 16 Nisan bizim için bir milat"

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Arslan: 16 Nisan bizim için bir milat

IĞDIR (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Türkiye'deki her etnik yapıdaki her mezhepteki her meşrepteki kardeşimizin birliğine, dirliğine zarar vermek için bizi birbirimize düşürmek için uğraşanlara inat inşallah 16 Nisan bizim için bir milat." dedi.

Haberin Devamı

Bakan Arslan, Iğdır'daki temaslarının ardından kentin Halfeli beldesinde partisince düzenlenen halkla buluşma etkinliğinde yaptığı konuşmada Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır'ın gelişmesi için kesintisiz çalıştıklarını belirtti.

Serhat illerinin batı illeriyle arasındaki farkın kapatılması için onlara göre daha hızlı hizmet ve yol alması gerektiğini belirten Arslan, şöyle konuştu:

"Cazibe merkezleri programını hatırlayın. Sayın Başbakanımız ilk açıkladığında 'Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır merkezli olmak üzere bu programı başlatacağız, bunu da 23 ile yayacağız' dedi. Böylece 23 ille ilgili cazibe merkezi programı başladı. Iğdır'a sanayi gelecek, yatırım gelecek, fabrika gelecek. Durduk yere gelmiyor, bunların gelebilmesi için birçok kolaylık sağlıyoruz. Artık Iğdırlı genç batıya gitmek zorunda kalmayacak. Burada çalışacak, burada işini ve aşını bulacak, aynı zamanda da kendi evinde, çocuklarının, annesinin babasının yanında olacak. İşte bu program çok önemli. Bu program için Sayın Başbakanımıza ve kabinedeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu fikri ortaya attığımızda 'haklısınız' dediler ve inşallah gereği yapılacak, bu bölge kalkınacak."

Haberin Devamı

Arslan, eskiden Iğdırlı, Ardahanlı, Karslı, Ağrılı için duble yolun bir hayal olduğunu anlatarak, "Bu ülkede toplam 6 bin 100 kilometre duble yol vardı, o da zaten belli başlı şehirlerin giriş çıkışı ve otoyollardı. Bugün 25 bin 350 kilometreye geldi ama belli başlı illerde değil, Iğdır dahil olmak üzere bütün illerde. O zaman sadece 6 il birbirine bağlıyken bugün 76 il bölünmüş yollarla birbirine bağlı. Geriye kalan 5 ille ilgili de ciddi çalışmalarımız var, eksik olan bölümleri tamamlıyoruz. Birkaç yıl içerisinde birbirine bölünmüş yolla bağlanmayan il kalmayacak." diye konuştu.

Karadeniz'e gidişi kolaylaştırmak için geçit vermeyen Sahara Geçidi'ni tünel yaparak geçit verir hale getireceklerini dile getiren Arslan, "Böylece buradan çıkan bir hemşehrim Karadeniz'e gitmek istiyorsa tünellerden geçecek, Karadeniz'e, Gürcistan'a yük götürmek istiyorsa tünelleri kullanarak çok konforlu gidecek. Eskiden bir Bolu Dağı tüneli yapıyorduk, 17 yılda 3 kilometrelik tüneli bitirdik. Biz AK Parti olarak 14 yılda tam 350 kilometre yaptık. Sadece bu sene 62 kilometreyi bitireceğiz. 80 yılda 50 kilometre, 1 yılda 62 kilometre." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Arslan, taşeron işçilerin kadro almasıyla ilgili hükümet olarak bir söz verdiklerini belirterek, "Taşeron işçileriyle ilgili AK Parti olarak çok net bir söz verdik, bu sözün gereğini yapacağız, Bakanlar Kurulu'nda da konuşuyoruz, hükümet olarak da konuşuyoruz, MKYK'da da konuşuluyor, hiç şüpheniz olmasın ki o sözün gereğini yapacağız, çalışmalarımız sürüyor." ifadesini kullandı.

Konuşmasının ardından halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen Arslan, daha sonra buradan ayrıldı.

-"16 Nisan bizim için bir milat"

Bakan Arslan, Halfeli'nin ardından Hoşhaber beldesine geçti.

Burada da halka seslenen Arslan, şunları kaydetti:

"Biz bu ülkenin daha hızlı kalkınabilmesi, bu ülkenin daha güçlü bir şekilde hedeflerine erişmesi ve bu coğrafyada bin yıldır kardeş olarak yaşamış, beraber, kardeş olarak yaşamış, bizim zenginliğimiz olan, rengimiz, olmazsa olmazımız olan, Iğdır'daki, Türkiye'deki her etnik yapıdaki, her mezhepteki, her meşrepteki kardeşimizin birliğine, dirliğine zarar vermek için, bizi birbirimize düşürmek için uğraşanlara inat inşallah 16 Nisan bizim için bir milat. Hoşhaber o gün gidecek mührünü vuracak. Hiçbir tez savunmadan Türkiye'yi geri götürmek için, bu ülkeyi geçmişe götürüp karanlık günleri tekrar yaşatmak için 'hayır' diyenlere inat, inşallah çocuklarının, torunlarının geleceği için iradesinin arkasında duracak."

Haberin Devamı

Arslan, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında "hayır" çalışması yürütenlerin, bu işin doğru olduğunu bildikleri halde içlerinden "evet" demenin gelmediğini dile getirerek, "Rabbim şaşırtıyor, bazen Kılıçdaroğlu televizyonda çıkıp bizim anlatmaya çalıştığımızın aynısını söylüyor. Diyor ki 'İki başlılık olursa bu ülkede idare olmaz.' Mübarek biz aylardır bunu söylüyoruz, sokak sokak ev ev gezerek bunu söylüyoruz. Rabbim şaşırtıyor da bazen bozuk saat gibi, bozuk saat de günde iki defa doğruyu gösterir, bozuk saat gibi doğruyu söylüyor. Millet de onların gerçek yüzünü görüyor." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Arslan daha sonra AK Parti Belde Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi.