Van Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Arslan: Muş'a 2 milyar liraya yakın yatırım yaptık

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Arslan: Muş'a 2 milyar liraya yakın yatırım yaptık

04.08.2017 - 18:13 | Son Güncellenme:

"Bugüne kadar teröre harcanan para en az 500 milyar dolar. Daha çok olduğu da söyleniyor. Bu, yüzlerce Yavuz Sultan Selim, Orhangazi Köprüsü, Marmaray, Avrasya, binlerce Muş Havalimanı terminali, kilometrelerce yol yapmak demektir"

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Arslan: Muşa 2 milyar liraya yakın yatırım yaptık

MUŞ (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bugüne kadar teröre harcanan para en az 500 milyar dolar. Daha çok olduğu da söyleniyor. Bu, yüzlerce Yavuz Sultan Selim, Orhangazi Köprüsü, Marmaray, Avrasya, binlerce Muş Havalimanı terminali, kilometrelerce yol yapmak demektir." dedi.

Haberin Devamı

Muş Havalimanı'ndaki temel atma töreninin ardından Çağlayan Camisi'nde cuma namazını kılan Arslan, daha sonra Muş Valiliğini ziyaret etti.

Arslan, burada yaptığı açıklamada, 15 yıldır AK Parti hükümetleriyle ülkenin her yerinde olduğu gibi Muş’ta da yatırım seferberliğinin yaşandığını, 2 milyar liraya yakın yatırımın yapıldığını söyledi.

Demiryolu sektörünün bölge için çok önemli olduğunu, bölgede mevcut demiryolu yatırımlarının devam ettiğini anımsatan Arslan, şu bilgileri verdi:

"Özellikle ülkemizi hızlı tren ağlarıyla örerken, doğu-batı, kuzey-güney akslarında yaptığımız ana koridorlar dışında, oraları da iç illere bağlama çalışmalarımız var. Doğu-batı aksındaki ana koridoru Erzincan üzerinden Trabzon'a, yine Erzincan üzerinden güneye, Muş'a ve aşağıya indirecek çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar da proje bedeli yüksek olan ama insanların ihtiyacını görecek projeler. Demiryolu seferberliği özellikle bu ülkede 1960'tan sonra ihmal edilmiş, AK Parti hükümetleriyle tekrar devlet politikası haline geldi. Biz ülkenin sadece kara tren değil konvansiyonel hızlı tren ağlarıyla örüyoruz ve inşallah bütün illerimiz bölünmüş yollarda olduğu gibi bundan nasibini alacaktır."

Haberin Devamı

- "Ulaştırma alanında Muş'a 2 milyar liraya yakın yatırım yaptık"

Muş Belediyesini ve çarşı merkezindeki esnafı ziyaret eden Arslan, daha sonra AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Arslan, hükümet olarak vatandaşa hizmet ederken yorulmadıklarını ve sıkılmadıklarını vurgulayarak, geçmişte siyaset yapanların sahada satabilecek malzeme bulamadığını ancak 15 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde bir çok çalışmanın altına imza attıklarını, bu nedenle gittikleri her yerde anlatacak bir şeylerinin olduğunu aktardı.

15 yılda sadece Muş'a 2 milyar liraya yakın ulaştırma alanında yatırım yaptıklarını, 3 milyar liralık da devam eden ve başlamak üzere olan projelerin bulunduğunu bildiren Arslan, bu hizmetlerin milletin hayatını, yaşam standardını yükselteceğini ifade etti.

- "Vatandaşlara hizmetleri anlatın"

Haberin Devamı

Arslan, teşkilatların vatandaşlara ulaşarak hizmetleri yeterince anlatması gerektiğini vurgulayarak, "Gece gündüz yaptığımız hizmetleri yeterince anlatamazsak kimsenin bunlardan haberi olmaz. Anlatacağız ki yeni hizmetleri talep etsin, bizler de bunları çözelim. Teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımız bunu sadece seçim dönemlerinde yapmasınlar. Muş yüzde 34'ten yüzde 51'e geldi. Bundan keyif çıkarın ama ertesi günden itibaren yeni bir seçime hazırlanmamız, kapı kapı dolaşarak anlatmamız gerekiyor. Gevşemeyin, biz yapıyoruz onlar görüyor demeyin ve hizmetleri anlatın. Her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelin." ifadesini kullandı.

- "Teröre harcadığımız paralarla bin tane havalimanı terminali yapardık"

Ziyareti sırasında kendisine, "Eğer terör olmasaydı, teröre harcadığınız parayı yatırımlara harcasaydınız Muş terminali gibi kaç tane yapardınız?" diye bir soru sorulduğunu anlatan Arslan, şöyle devam etti:

"Sizi temin ederim en az bin tane. Muş Havalimanı terminali için 50 milyon lira para harcadık. Bugüne kadar teröre harcanan para en az 500 milyar dolar. Daha çok olduğu da söyleniyor. Bu, yüzlerce Yavuz Sultan Selim, Orhangazi Köprüsü, Marmaray, Avrasya, binlerce Muş havalimanı terminali, kilometrelerce yol yapmak demektir. Biz terörün bitmesi, insanımızın huzurunun çok daha artması, birliğimizin, beraberliğimizin bozulmaması adına atılması gereken her adımı attık, bundan sonra da adım atma konusunda en ufak bir çekincemiz yoktur. Bundan sonra üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Birileri kardeşliğimize halel getirmek, birliğimizi beraberliğimizi bozmak istiyorsa o konuda da gözümüzü kırpmadan gereğini yaptık ve yapacağız. Maliyetine bakmayacağız. Bazı şeylerin maliyet hesabı olmaz. Birliğimizin, beraberliğimizin, ülkemizin, istikbalinin bekasının bedeli, hesabı olmaz. Bunu şehitlerimiz gösterdi. Meydanlara inan 80 milyon insanımız gösterdi. Bir taraftan ülkenin kalkınması için üzerimize düşeni yapacağız. Diğer taraftan birliğimiz, beraberliğimiz, kalkınmamız için gerekeni yapacağız. İçeride ve dışarıda güvenlik güçlerimiz bataklık varsa tek tek sinekle mücadele ederek bataklıkları kurutmak için mücadele ediyor ve buna devam edecek."

Haberin Devamı

Türkiye'nin 15 yıl önceki durumuyla şu anki durumu arasında kıyaslanamayacak kadar büyük farklılıkların olduğunu vurgulayan Arslan, ülkenin yurt dışındaki itibarının ne kadar yükseldiğini bizzat yaşayan biri olduğunu aktardı.

Haberin Devamı

Ülkenin gelişmesini istemeyenler için de sorunun burada başladığını anlatan Arslan, eskiden sesini çıkarmayan, ne dense ona razı olan, bu coğrafyada hangi dış gücün menfaati varsa ona göre davranan bir Türkiye varken, şimdi güçlü, onların menfaatlerine göre davranmayan, kendisi memleketinin beklentisine göre çalışan bir yönetim olduğu için dış güçlerin bundan rahatsız olduğunu ifade etti.

- "Çok daha güçlü olmaya devam edeceğiz"

Arslan, Türkiye'nin idarecileri ile yöneticilerinin eskisi gibi olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Çok daha güçlü olmaya devam edeceğiz. Vatandaşın menfaati neyi gerektiriyorsa biz onu yapacağız. Kimin bundan rahatsız olduğuna bakmayacağız. Ülkenin bekası için ne kadar masraf olduğuna bakmadan gereğini yaparız, insanımızın yaşam kalitesinin arttırılması konusunda da gecemizi gündüzümüze katmaya devam edeceğiz. Her seçimde bu seçim en zor seçim deriz. Biz güçlendikçe zor seçimleri kazanınca bir sonraki seçimlerde rakiplerimiz, dış güçler boş durmuyorlar. Bu nedenle bizlerin daha çok çalışması gerekiyor. Önümüzdeki seçim bundan önceki hiçbir seçime benzemeyecek, daha zor olacak. Zorlar başarmak içindir. Biz her zaman doğru yolda ilerledik ve sayenizde zorlukların üstesinden geleceğiz. Biz seçimlerin zor olduğunu biliyoruz ve çok önceden teşkilatlar olarak hazırlanıyor ve seçimlerde bu zorlukların üstesinden geliyoruz."