Diyarbakır "ÜLKEMİZİN HUZURUNU KARDEŞLİĞİNİ KİMSE BOZAMAYACAKTIR"

"ÜLKEMİZİN HUZURUNU KARDEŞLİĞİNİ KİMSE BOZAMAYACAKTIR"

29.06.2016 - 16:20 | Son Güncellenme:

.

ÜLKEMİZİN HUZURUNU KARDEŞLİĞİNİ KİMSE BOZAMAYACAKTIR

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şubesi Başkanı Aydın Altaç, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 36 kişinin öldüğü, 147 kişinin yaralandığı terör saldırısı ile ilgili bir kınama mesajı yayımladı.
ASKON Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Altaç, "Yüz yıllarca bu topraklarda kardeşçe, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanlar, hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacaklarlardır. Ülkenin huzurunu, kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Terör ile hiç kimse amacına ulaşamayacaktır. Terör nereden gelirse gelsin, kaynağı ne olursa olsun, kime karşı işlenirse işlensin, millet olarak lanetliyoruz. Bu terörün birliğimize, kardeşimize, demokrasimize karşı işlenmiş olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Kandan, şiddetten ve kaostan beslenen terör, İstanbul’da masum vatandaşlarımızın canına kıymıştır. Terör örgütleri ve arkasındaki karanlık odaklar bilsinler ki; hain saldırılarla ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozamayacaklar. Barış ve kardeşliğe olan inancımızı sarsamayacak ve bizi yıldıramayacaklar. Milletimizin geçmişte olduğu gibi bugünde, teröre ve teröre destek verenlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde duracağına hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Millet olarak, birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz . Bu alçakça saldırılar, milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliği bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yıkmaya yetmeyecektir. Türkiye Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı ve Çerkez’i 78 milyon vatandaşı ile güçlü bir ülkedir” dedi.
Mübarek Ramazan ayında sivil vatandaşları hedef alarak bu kalleş saldırıyı gerçekleştiren insanlıktan nasibini almayan caniler olduğunu belirten Altaç, terör maşalarının milli birliği ve beraberliği bozmaya dün olduğu gibi bugün de güçlerinin yetmeyeceğini kaydetti. Altaç, "Terörün hiçbir meşru amacı olamaz, hiçbir sebep terörü haklı kılamaz, bu terör er ya da geç sona erecektir. Milletimizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan terör saldırısını nefretle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara da geçmiş olsun dileğinde bulunuyoruz" diye konuştu.