Gündem Ülkenin Cumhurbaşkanı aynı cümleyi kullandı

Ülkenin Cumhurbaşkanı aynı cümleyi kullandı

24.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi eylemleri sırasında başından gaz fişeği kapsülüyle vurulan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan ile babası Sami Elvan’a karşı Twitter üzerinden yazdığı sözlerle “Tehdit” “Kişinin hatırasına hakaret” ve “Hakaret” suçlarını işlediği ileri sürülen Mustafa A.’nın yargılanmasına devam edildi.

Ülkenin Cumhurbaşkanı aynı cümleyi kullandı

1 yıldan 6 yıl 4 aya kadar hapis cezası talebiyle açılan davanın İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Mustafa A. ve avukatı mazeret bildirerek katılmadı.
Önceki celse hakkında yakalama kararı çıkarılan ve Batman’da yakalanarak talimatla ifadesi alınan sanık Mustafa A.’nın ifadesi okundu. Mustafa A., ifadesinde şunları söyledi; “Ülkenin Cumhurbaşkanı şahsa aynı cümleyi kullandı, ben de ondan aldığım cesaretle aynı cümleyi kullandım. Paylaşımı yaptığım sırada TV de sokaklardaki terör olaylarının Berkin Elvan’ı anmak adına yakıp yıkmasından etkilenerek bu cümleyi sarf ettim.”

‘Berkin’e terörist’ dedi
Elvan ailesinin avukatının tutuklama talebini reddeden mahkeme duruşmayı erteledi.
Cumhuriyet Savcısı Turgay Özcan’ın hazırladığı iddianamede, “Şüphelinin kendi Twitter hesabından, Berkin Elvan’ı kastederek, ‘Bir teröristi sokağa göndermeyi, bir teröristi kahraman yapmayı ve onu öldüren kahramanı yargılamayı...’ yazdığı ve Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan’ı hedef alarak, ‘Terörist yetiştirdim diye utanacağına ülkenin bir değerine saldırıyorsun... Biz de sizi vurmaya devam edeceğiz, sokaklar teröristlere mezar olacak’ şeklinde tehdit içeren yazılar yazdığı belirtildi.

Yazarlar