Siyaset Ülkü Ocakları'nda yönetim değişiyor

Ülkü Ocakları'nda yönetim değişiyor

13.12.2018 - 11:09 | Son Güncellenme:

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz ve tüm yöneticiler, 1 Ocak'ta görevlerini bırakacaklar. Yeni yönetim Ocak ayının ilk haftasında belirlenecek.

Ülkü Ocaklarında yönetim değişiyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz hafta perşembe günü, Kılavuz ve yönetimine, "1 Ocak'ta görev süreniz tamamlanıyor, gerekli hazırlığı yapın" talimatını verdi. 24 Haziran 2018 seçiminde Mersin'den milletvekili seçilen Klavuz'un Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'nı bırakması beklenirken Bahçeli, "Görevinizi sürdürünüz" demişti.

Haberin Devamı

Yaptığı her açıklamada, "Daima liderimizin yanındayız" mesajını veren Kılavuz, 6,5 yıldır bu görevi yürütüyordu.

Aydın krizi mi?

Kulislerde, Ülkü Ocakları yönetiminin görevi bırakmasında Aydın Milletvekili Deniz Depboylu ile yaşanan tartışma olduğu öne sürülürken, kaynaklar "asılsız" diyerek bu iddiaları reddetti. Aydın Ülkü Ocakları İl Yönetimi'nin AK Parti ile ittifak görüşmeleri sürecinde, Depboylu başta olmak üzere, merkezle ters düştüğü ve bu nedenle il yönetiminin görevden alındığı iddia edildi.

Veda mesajı

Bahçeli'nin "bırakın" talimatının ardından Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nden teşkilatlara şu mesaj gönderildi:

"6 yıl dolduğu için rutin bir değişiklik olarak Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey'in takdirleri ile 1 Ocak 2019 da Genel Başkanımız Olcay Kılavuz Bey'in ve biz Genel Merkez yöneticilerinin görev süresi tamamlanıyor. Genel Başkanımız Olcay Kılavuz Bey TBMM’de milletvekili olarak çalışmaya devam edecektir. Her şey için hakkınızı helal edin. 31 Aralık 2018’e kadar son sürat çalışmaya devam edeceğiz."

Haberin Devamı

Dışarıdan atanacak

Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı için görev değişimi gündeme geldiğinde geleneksel olarak Genel Başkan Yardımcılarından biri tercih edilirdi. Kulislerde yeni Genel Başkanlık için çok sayıda isim gündeme gelirken, Devlet Bahçeli'nin bu kez dışarıdan bir ismi Ülkü Ocakları'nın başına getireceği bildiriliyor. Bahçeli'nin yeni başkanı Ocak ayının ilk haftası ataması bekleniyor.