Bursa Uludağ Üniversitesi'nde Mezuniyet Heyecanı

Uludağ Üniversitesi'nde Mezuniyet Heyecanı

14.06.2017 - 15:51 | Son Güncellenme:

.

Uludağ Üniversitesinde Mezuniyet Heyecanı

Uludağ Üniversitesi’nde okullarının kapanmasıyla birlikte diploma heyecanı başladı.
Son iki yıldır tüm fakülte ve yüksekokullar için düzenlenen törenlerde öğrenciler temsili belgeler yerine gerçek diplomalarına kavuşuyor. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının ilk diploma töreni Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen törenle birlikte Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan yaklaşık 269 öğrenci diplomalarını aldı.
Törende öğrencilere ve ailelerine seslenen UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye’nin geleceğinin ancak bilim ve araştırmanın merkeze alındığı çalışmalar sayesinde aydınlatabileceğini söyledi. Uludağ Üniversitesi olarak 3. Nesil Üniversite hedefiyle en iyi bilimsel çalışmaları ortaya koyabilmek adına çalıştıklarını belirten Rektör Yusuf Ulcay, "Hedeflerimiz ve çalışma azmimiz sayesinde inanıyorum ki tüm fakülte ve yüksekokullarımız inşallah en kısa sürede çok daha yukarı seviyelere çıkacaktır. Hedefimiz üniversitemizi en iyi 10 üniversite arasına sokmaktır. Bu hedefimize de eğer hep birlikte çalışır ve inanırsak ulaşabiliriz. Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmesinin en önemli yollarından birisi de eğitim kalitesinin yükseltilmesinden geçiyor. Gelişmiş ülkelerdeki kişi başı gelir seviyelerine ulaşmak için ülkemizde öncelikle kişi başı eğitim seviyesinin yükseltilmesi gerekmektedir. Türkiye yavaş yavaş istenilen seviyelere geliyor. Ancak asıl hedef eğitimdeki tüm kademeleri çok daha iyi hale getirmek olmalıdır” diye konuştu.
Sosyal Bilimler MYO diploma töreninde ikiz kardeşler Işıl ve Sedef Yalçın’da mezuniyet heyecanını yaşadı. Yalova’da yaşayan ve 20 yaşında olan ikiz kardeşler birlikte okudukları Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nden aynı sene mezun olma başarısı gösterdiler. Kardeşlere diplomalarını Rektör Yusuf Ulcay’ın elinden aldı.