Şırnak Uludere'de Savaş Uçaklarının Bombalaması Sonucu Ölen 34 Kişi Mezarları Başında Anıldı

Uludere'de Savaş Uçaklarının Bombalaması Sonucu Ölen 34 Kişi Mezarları Başında Anıldı

28.12.2017 - 16:31 | Son Güncellenme:

.

Uluderede Savaş Uçaklarının Bombalaması Sonucu Ölen 34 Kişi Mezarları Başında Anıldı

Şırnak’ın Uludere ilçesi Ortasu köyünde 28 Aralık 2011 yılında savaş uçaklarının bombalaması sonucu hayatını kaybeden 34 kişi ölümlerinin 6’ıncı yılında mezarları başında anıldı.
Uludere ilçesi Ortasu köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde kaçakçılık yaptıkları sırada savaş uçaklarının bombalaması sonucu hayatını kaybeden 34 kişi için Ortasu ve Gülyazı köyü mezarlığında anma etkinliği düzenlendi. Aileler çocuklarının fotoğraflarını sarılarak gözyaşı döktü, mezarları başında dua etti. Ortasu köyü mezarlığında düzenlenen anma etkinliğine HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, HDP Milletvekilleri Aycan İrmez, Leyla Birlik, Mithat Sancar, hayatını kaybedenlerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Aileler adına açıklamada bulunan Veli Encü, adalet istediklerini söyledi.
Konuşmaların ardından kalabalık sessizce dağıldı. Anma sırasında güvenlik güçleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.
Irak sınırında bulunan Şırnak’ın Uludere ilçesi Ortasu ile Gülyazı kırsalında kaçakçılık yapan bir grup 28 Aralık 2011 tarihinde savaş uçakları tarafından yanlışlıkla bombalanmış ve olayda 34 köyle hayatını kaybetmişti.