Niğde ULUKIŞLA DARBOĞAZ KÖYÜNDE ‘KUTLU DOĞUM HAFTASI’

ULUKIŞLA DARBOĞAZ KÖYÜNDE ‘KUTLU DOĞUM HAFTASI’

17.04.2015 - 14:52 | Son Güncellenme:

.

ULUKIŞLA DARBOĞAZ KÖYÜNDE ‘KUTLU DOĞUM HAFTASI’

Niğde’nin Ulukışla ilçesine bağlı Darboğaz Köyünde bulunan Darboğaz Şehit Ümit Yaşar Ulupınar Ortaokulu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri, yoğun ilgi ve katılıma sahne oldu.
Darboğaz Şehit Ümit Yaşar Ulupınar Ortaokulu öğretmenleri Emre Balıkcı ve Kevser Özdemir’in sunumuyla okul bahçesinde düzenlenen programa Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar ve eşi Bedia Atar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan İsmail Yürük, İlçe Müftüsü Muhammet Ünal, Darboğaz Köyü Muhtarı Durmuş Güven, okul ve kurumların yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve Darboğazlı vatandaşlar katıldı. Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyayı teşrifinin 1444. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Darboğaz Camii imamı Mustafa Songur’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Ulukışla Müftüsü Muhammet Ünal bir konuşma yaptı. Ünal, konuşmasında, “ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okulumuzun gayretleri ile böylesine güzel bir programın hazırlanmasından dolayı, başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi arz ediyorum. Bugün burada Cenab-ı Peygamberimizi anmak üzere toplandık ve kendisinin Yüce Allah’ın huzurunda bizden şefaatçi olmasını diliyorum. Burada O’nun hem insanlığından hem de peygamberliğinden örnek almak için toplanmış bulunuyoruz. O bir insan olarak da bir peygamber olarak da bütün insanlığa modeldir. O, Bizim için müjdeleyici ve uyarıcıdır. Bu program sayesinde Hz. Peygamberimizin tüm yaşantısını örnek alacağımızı ve yeni nesillerimizde farkındalık oluşturacağını ümit ediyorum. Bu vesile ile hepinize teşekkür ediyor, saygı ve muhabbetlerimiz sunuyorum” dedi.
Darboğaz Şehit Ümit Yaşar Ulupınar İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarafından okunan şiirler, ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler, Peygamber Efendimiz’e Mektup Yarışması birincisi olan öğrenci Emir Ali Ergin’in Hz. Muhammed’e yazmış olduğu mektubunu okuması, Anasınıfı öğrencilerinin Sünnet-i Seniyye sunumu, Kozluca Köyü imamı Ramazan Diveli’nin okuduğu ilahiler ile devam eden Kutlu Doğum Haftası Etkinlik programı, Hz. Peygamberi daha yakından tanımak ve yeni nesillere doğru tanıtmak amacıyla düzenlenen Bilgi Yarışması ile sona erdi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar ve eşi Bedia Atar ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan İsmail Yürük tarafından ödülleri takdim edildi.
Programın sonunda bir konuşma yapan Kaymakam Ferhat Atar, “ İçinde bulunduğumuz Kutlu Doğum Haftası’nda böyle güzel bir programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize, burada bulunan siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum. Herkesin nefsi nefsi dediği bir dönemde, ümmeti ümmeti diye bizlere dua eden öyle bir Peygambere ümmet olduğumuz için Yüce Allah’a şükrediyorum. İkincisi Ötüken’in, Orta Asya’nın Bozkırlarından, Horasan’dan, Malazgirt’ten Anadolu’ya giriş yapan, insanlığa insanlığı öğreten, medeniyetsizlere medeniyeti öğreten Türk Milleti’ne mensup bir fert ettiği için de Yüce Allah’a şükrediyorum. Bugün burada gerçekten sınırlı imkanlarla, kendi imkanlarınızla hazırlanmış çok güzel bir programa katıldık. Bunda emeği geçen herkese tekrar şükranlarımı sunuyorum. İnşallah daha güzel günlerde, daha güzel ortamlarda sizlerle bir arada olmayı umut ediyorum.” dedi.