İstanbul Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Selçuk Çetin'den açıklama

Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Selçuk Çetin'den açıklama

15.08.2014 - 10:36 | Son Güncellenme:

3. Pet İstanbul Fuarı öncesi evcil hayvan ürünleri temsilcileri bir araya geldi. Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Selçuk Çetin, "Pet sektörü dünyada 70 milyar dolarlık bir pazar" dedi.

Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Selçuk Çetinden açıklama

3. Pet İstanbul Fuarı öncesi evcil hayvan ürünleri temsilcileri bir araya geldi. Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Selçuk Çetin, "Pet sektörü dünyada 70 milyar dolarlık bir pazar" dedi.
Türkiye’de gelişmekte olan evcil hayvan ürünleri pazarının ihtiyaç duyduğu profesyonel tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini artırmayı amaçlayan Pet İstanbul Fuarı’nın bu yıl 3’üncüsü gerçekleştiriliyor. Pet İstanbul Fuarı, sektörde profesyonelliği hedefleyen ve onların bu konuda içinde bulundukları arayışa adres olmayı amaçlıyor. Fuar; yerli üreticilerin ve ithalatçıların, iç piyasada daha fazla petshop, veteriner klinikleri, bakım merkezleri, toptancılar, zincir market ve sanal mağazalara ulaşmalarını da sağlıyor. Ayrıca temsilcilerin hedef kitlesine ilk elden ürün tedarikinde bulunmasına, ürünler hakkında bilgi aktarabilmesine imkan sağlıyor.
Yemekte bir araya gelen sektörün önde gelen temsilcileri, bilgi alışverişinde bulundu. Toplantıda konuşan Evcil Hayvancılık İş Adamları Derneği Başkanı Selim Kınsun, "Pet İstanbul Fuarı bu sene üçüncüsünü gerçekleştirecek. Bu sene de düşüncemiz ve ümidimiz ustalık senesi olan bu fuarın hem sektörümüze hem de ülkemize evcil dostlarımıza ve sahiplerine çok değişik ve güzel etkinlikler düzenlenebilen, insanlarımızın çok güzel ürünler görebileceği, hayatlarını kolaylaştırabilecek ürünleri yerinde bizzat görüp elleyerek, hissederek deneyim yaşayabilecekleri bir ortam gerçekleştirmektir" dedi.
Pelagos Akvaryum’dan Erhan Aslan, "Bu sene Pet İstanbul Fuarı’nın daha iyi olacağını düşünüyorum. Geçen yılki fuarın bu seneye daha iyi hale getireceğini ve katılımcı firmaların daha çok olacağı fikrindeyim. Uluslararası katılımların da başlamasıyla birlikte önümüzdeki yıllarda daha fazla isminden bahsedilen bir fuar olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Toplantıya, Mar Kimya Veteriner Hizmetleri adına katılan Buğra Genç, "Bu fuar bize yeni müşterilerle tanışmak için çok büyük bir avantaj sağlayacak. Markamızı tanıttık, imajımızı tazeledik" diye konuştu.
SELÇUK ÇETİN: "PET SEKTÖRÜ DÜNYADA 70 MİLYAR DOLARLIK BİR PAZAR"
Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Selçuk Çetin ise, "Pet sektörü dünyada yaklaşık 70 milyar dolarlık bir pazar fakat Türkiye daha bu rakamların yüzde birine ulaşmış değil. Biz elimizden geldiği kadar Türk pet sektörünü dünya pazarlarında temsil edebilecek bir noktaya çekmeye çalışıyoruz. En azından ihracatımızı dünya genelinde çok daha yukarı çekebilecek firmaların Türk pazarına gelmesini ve onların Türk firmalarıyla tanışmasını sağlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan Pet İstanbul Fuarı 23-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.