Antalya ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ MBA ÖĞRENCİLERİ SİLİKON VADİSİ’NDE

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ MBA ÖĞRENCİLERİ SİLİKON VADİSİ’NDE

22.05.2015 - 14:37 | Son Güncellenme:

.

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ MBA ÖĞRENCİLERİ SİLİKON VADİSİ’NDE

Uluslararası Antalya Üniversitesi (AIU) MBA öğrencilerinden oluşan 25 kişilik grup ile AIU MBA Akademik Direktörü Doç. Dr. Mesut Akdere önderliğinde ABD’nin California eyaletinin San Francisco şehrine “İş Dünyasında Çok Kültürlü Yönetim” dersi kapsamında bir program gerçekleştirildi.
Program boyunca şehir turları, şirket ziyaretleri, üniversite kampüs turları yapıldı. AIU MBA öğrencileri, yaptıkları şirket ziyaretlerinde Google, Apple, Twitter, PayPal, Facebook, Yahoo, Linkedin, HP ve Intel şirketi gibi dünya çapında markalaşmış firmaları inceleme ve kampüslerini ziyaret etme fırsatı buldu.
AIU MBA Amerika programının ilk durağı dünyanın teknoloji ve inovasyon merkezi olan Silikon Vadisi’ydi. Burada önde gelen şirketlerden eBay ve PayPal’da stratejik yönetim, kurum kültürü, finansal yönetim, pazarlama ve insan kaynakları alanında bu şirketlerin üst düzey yöneticilerinin ve uzman yetkililerinin yaptıkları sunumlara katılım sağlandı. Kurumlar hakkında çeşitli sorular yönelten AIU MBA programı öğrencileri, ayrıca yeni fikirlere iş planı hazırlayarak onları ticari değere dönüştüren innovasyon kuruluşlarını da ziyaret etti. Burada yetkililerden inovasyon süreci ve Silikon Vadisi’nin bu alandaki rolü hakkında detaylı bilgi edinen öğrenciler, şu anda inovasyon sürecinde olan girişimcilerle tanışarak bu süreçte fırsat ve tehditleri öğrenme imkanı buldu. AIU MBA Programı öğrencileri iş dünyasının yanı sıra dünyanın önde gelen üniversitelerinden Standford University ve UC-Berkeley’i ziyaret edip, Amerikan üniversitelerinin yapıları, eğitim felsefeleri, konuşma ve düşünce özgürlüğü, yaratıcılık, üretkenlik konularının yanı sıra üniversitenin, şirketlerin ve devletin araştırmacılara verdiği önem ve desteği araştırma laboratuvarlarını ve eğitim alanlarını inceledi.
Uluslararası Antalya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Fettah Tamince de programa verdiği önemi hatırlatarak üniversitenin küresel ölçekteki eğitim kalitesine ve standartlarına sahip olduğunu ifade etti. Tamince, “AIU MBA Amerika Programı Başkanı ve AIU MBA Programı Akademik Direktörü Doç. Dr. Mesut Akdere’ye ve AIU MBA Program Ofisi’ne katkılarından dolayı teşekkür ederim. Şüphesiz, bu tür programlar üniversitemizin uluslararası vizyonunu gerçekleştirmesinde önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır” şeklinde konuştu.
AIU MBA Amerika Programı öğrencileri, programın son gününde Antalya International University ve University of Wisconsin-Milwaukee işbirliği ile gerçekleşen “Kalite Yönetimi ve Performans Geliştirme” sertifika programına katılarak sertifikalarını aldı. Doç. Dr. Mesut Akdere bu programın Türkiye’de başka bir örneğinin olmadığını hatırlatarak bu programın AIU MBA Programı öğrencilerinin geleceğin lider yöneticileri olarak yetişmelerinde oynayacağı rolün önemine dikkat çekti.
Amerika programı ile ilgili değerlendirme yapan AIU MBA Programı öğrencisi ve Antalya’nın önde gelen firmalarından AGT Genel Müdürü Ahmet Faruk Şişçi ise, “Silikon vadisindeki önemli şirketlerde son derece verimli ve faydalı bir program geçirdik. Bu Program, içeriği itibariyle ve bilgi transferlerinin yapılması anlamında son derece faydalıydı ve bütün arkadaşlarıma, meslektaşlarıma ve öğrenci gruplarına tavsiye ediyorum” dedi.
Diğer bir program katılımcısı ve ANKUTSAN A.Ş.’nin İKY Direktörü Bilge Çiğdem Ünlüer ise program hakkında düşüncelerini, “Amerika’nın Silikon Vadisi’nde teknoloji şirketlerini ve dünyanın önde gelen üniversitelerinden Stanford ve UC-Berkeley’i ziyaret ettik. Teknoloji ve bilimin endüstriyle ve iş dünyasıyla iç içe olduğunu gördük. Üniversitelerin oldukça özgürlükçü ve üretkenlik odaklı olduğunu tespit ettik. Aslında benzer yaklaşımı teknoloji firmalarında da gözlemledim. Google, Apple, eBay, PayPal, LinkedIn, Facebook gibi dünya firmalarını ziyaret ettik, üst düzey yöneticilerinden sunumlar dinledik. Burada performansın ve üretkenliğin ön planda olduğunu, herhangi bir ayrımcılığın, baskının olmadığını, son derece özgür, son derece esnek ortamlarda insanların üretkenliğini maksimum dereceye çıkardıklarını ifade ettiler. Ayrıca, Amerika’nın sadece Amerikalılara ait olmadığını, dünyanın her yerinden gelen güçlü beyinlerin toplandığı bir yetenek havuzu olduğunu anladım” sözleri ile aktardı.