Kültür Sanat Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin kurumsal iş ortağı TRT oldu

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin kurumsal iş ortağı TRT oldu

17.10.2016 - 14:25 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin kamu yayıncısı Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), uluslararası ve ulusal film endüstrisine yönelik vizyoner adımlarına her geçen gün bir yenisini ekliyor.

Uluslararası Boğaziçi Film Festivalinin kurumsal iş ortağı TRT oldu

TRT, Türkiye’nin genç, prestijli, alternatif film festivali Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin kurumsal iş ortağı oldu.

TRT, bu kurumsal iş ortaklığı çerçevesinde, yapımcılık vizyonu doğrultusunda bir yandan festivalin fikri altyapısına destek olurken, diğer yandan da festival kapsamında sektöre yönelik etkinliklere aktif katılım gösterecek.

TRT, 2014 yılında başlattığı, televizyon ile sinemayı buluşturan uzun soluklu projesi TRT TV Filmleri ile film endüstrisinde yapımcılık temelli kalıcı ilişkiler geliştirme vizyonunu adım adım ileri taşıyor. Geçtiğimiz Ağustosayında Uluslararası Saraybosna Film Festivali ile resmi bir işbirliği başlatan TRT, en son yine bir ilk olarak 53.Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında düzenlenen Antalya Film Forumu’nda seçilecek bir film projesine 40.000 TL tutarında geliştirme desteği vereceğini açıklamıştı.

Konuya ilişkin TRT adına bir açıklama yapan TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren şunları söyledi: “ TRT olarak Uluslararası Saraybosna Film Festivali ile başlattığımız işbirliği ardından, bu yıl 4.üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin kurumsal iş ortağı olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Boğaziçi Film Festivali’nin, genç, dinamik ve kapsayıcı bir festival olarak Türkiye sinemasının dünya sinemaları arasında hak ettiği yeri almasında çok değerli katkıları olacağına inanıyoruz.”

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali Başkanı Ogün Şanlıer ise: ''TRT gibi bir kurumla yaptığımız kurumsal ortaklık anlaşması bizim için de çok gurur verici oldu. TRT'nin özellikle henüz yeni olan TRT TV Filmleri projesini yakından takip ediyorduk, Sinema ve TV sektörü için çok önemli hamleleri hayata geçirmeye başladılar. Bu bağlamda Boğaziçi Film Festivali'nin özellikle Uluslararası boyutuyla TRT'ye önemli katkıları olacağı gibi TRT'nin de festivalimize önemli bir izleyici kitlesini katacağını düşünüyoruz. Bu birliktelikten ortaya çıkacak olan sonuçlar da en çok Türk Sineması'nın ve sektörünün kazanımları olacaktır.'' dedi.

4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’ne 122 ülkeden 3.679 film başvurdu
10- 18 Kasım 2016 tarihleri arasında, İstanbul’da gerçekleştirilecek olan 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’ne halen başvurular büyük bir ilgi ve hızla devam ediyor. Yarışmanın uluslararası alanda birbirinden farklı kültür ve sinema bakış açılarını bir araya getiren aday 122 ülke ve 3.679 filmin sahipleri yarışma heyecanı içinde jürinin karşısına çıkacağı günü beklerken, festivalin Ulusal Yarışma alanındaki adayları için ise son başvuru tarihi 21 Ekim 2016.

İlk üç yılında hızla büyüyen, uluslararası yarışmalarıyla dikkati çeken festivalin bu yılki programında da, ulusal ve uluslararası alanda sinemanın saygın isimleri, sinemacılar ve sinemaseverlerle buluşacak. Festival programı, önümüzdeki günlerde sinemaseverlerle paylaşılacak.