Mersin Uluslararası Çölleşme İle Mücadele Eğitimi

Uluslararası Çölleşme İle Mücadele Eğitimi

27.05.2017 - 11:51 | Son Güncellenme:

.

Uluslararası Çölleşme İle Mücadele Eğitimi

MERSİN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Çölleşme ile Mücadele Eğitimi kapsamında Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunan 18 ülkeden 35 uzman, Orman Bölge Müdürlüğünün sezonun ilk yangın tatbikatına uygulamalı katıldı.

Haberin Devamı

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı, eğitimin son gününde ilçedeki sezon öncesi orman yangınlarının önlenmesine yönelik tatbikata, bazı uzmanların bizzat katıldığını söyledi.

Eğitime katılan ülkelerin hem teknik hem de orman yangınlarının önlenmesine yönelik olarak Türkiye'den yardım beklediklerini ifade eden Avcı, "Mersin Orman Bölge Müdürlüğümüz yabancılara ormancılık, ormanların bakımı, gençleştirilmesi, ağaçlandırma ve erozyonla mücadele ve fidan üretimi konularında bilgi aktardılar." dedi.

Mersin Orman Bölge Müdür Vekili Yalcın Akın da Erdemli ilçesindeki yangın tatbikatının sezonun ilk tatbikatı olduğunu söyledi.

Yangınla mücadele sezona bin 500 personelle hazır olduklarını belirten Akın, "Tüm isteğimiz kazasız belasız ve şehit vermediğimiz bir yangınsız sezon geçirmek. Ayrıca halkımızdan yangınlara karşı duyarlı olmalarını ve bir yerde en küçük duman görmelerinde bile orman yangın hattını arayıp ihbar etmelerini istiyoruz." dedi.

Haberin Devamı

- Ziyaretçiler tatbikatı beğendi

Arnavutluk'tan eğitime katılan Shpresa Harasani ise eğitimden sonra uygulamalı ve canlı olarak yangın söndürmeyi izlemenin daha fazla eğitici olduğunu aktardı.

Kosova'dan katılan Priştina Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferim Gashı da Kosova'nın orman yangınlarını önleme ve erken müdahale biriminin Türkiye gibi üyesi olduğunu anımsatarak, "Erdemli'deki yangın söndürme tatbikatını ülkeme vardığımda anlatacağım ve aynısının uygulanmasını sağlayacağım. Çünkü Avrupa'nın birçok ülkesine bu konu için gittiğimizde yangın tatbikatını sadece fotoğraflardan görmüştüm ancak burada canlısını izledim ve kendim de söndürme çalışmasına katılarak bu heyecana ortak oldum. Türkiye'nin ormancılık faaliyetleri konusundaki çabalarını yakından görme imkanı bulduk." dedi.

Hindistan'dan katılan Ather Mahmood S.Khagga ise Türkiye'nin ormancılık faaliyetleri konusunda çok disiplinli ve çok güçlü bir ekibe sahip olduğunu ifade etti.