Diyarbakır Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu'nda Mehmet Kılıçoğlu Sergisi Açıldı

Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu'nda Mehmet Kılıçoğlu Sergisi Açıldı

03.11.2016 - 12:16 | Son Güncellenme:

.

Uluslararası Diyarbakır Sempozyumunda Mehmet Kılıçoğlu Sergisi Açıldı

Diyarbakır Valiliği ve Dicle Üniversitesi’nce düzenlenen “Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu” kapsamında fotoğraf sanatçısı Mehmet Kılıçoğlu, Diyarbakır temalı sergi açtı.
Sergide, Kılıçoğlu’nun Bangladeş’te yapılan ve 3 kategoride toplam 12 bin fotoğrafın katıldığı Colours of Life fotoğraf yarışmasında altın madalya alan Diyarbakır Kent Müzesi’nde çekilen fotoğrafı ve
farklı ülkelerde 12 ödül alan Behrampaşa Camisi’nde Cuma namazı adlı çalışmaları yer aldı. Kılıçoğlu’nun uluslararası Fokus yarışmasında mansiyon alan İçkale’deki semazen, İspanya Real Sociedad Circuito İberico yarışmasında sergilemeye layık görülen Kurşunlu Cami fotoğrafları da görücüye çıkarken, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Sergiyi, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Eski Bakan Abdulkadir Aksu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, işadamı Nihat Özdemir, Diyarbakırlı sanatçılar Erkan Petekkaya ve İzzet Yıldızhan, Diyarbakır Yazarlar ve Şairler Derneği yönetim kurulu üyesi eğitimci yazar Filiz Aküzüm ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş gezdi.