Gündem Nehirde kaybolan gencin cesedi bulundu

Nehirde kaybolan gencin cesedi bulundu

14.03.2009 - 15:46 | Son Güncellenme:

.

Nehirde kaybolan gencin cesedi bulundu

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, bir ay önce yüzmek için girdiği Bakırçay Nehri'nde kaybolan uçucucu madde bağımlısı 17 yaşındaki Haşim Elçi'nin cesedi bulundu.
Soma'ya 2 kilometre mesafedeki Dualar Yolu Köprüsü altında, bugün sabah saatlerinde bir erkek cesedi olduğunu gören köylüler durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine giden jandarma ekipleri, köprü altındaki çalılıkların arasına sıkışmış olan erkek cesedinin, 15 Şubat 2009 tarihinde, yüzmek için girdiği derede kaybolan Hasan Elçi'ye ait olduğunu belirledi. Elçi'nin cesedi olay yerinde yapılan incelemenin ardından, kesin ölüm nedeninin tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.
Uçucu madde bağımlısı olduğu ileri sürülen D.G. (17), 15 Şubat 2009 tarihinde, polise giderek, birlikte uçucu madde koklamak için Soma Mezbaha Mevkisi'ne gittiği arkadaşı Haşim Elçi'nin yüzmek için girdiği Bakırçay Nehri'nde kaybolduğunu anlatmıştı. Bunun üzerine polis, İzmir ve Manisa Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlükleri ile Ege Linyit İşletmeleri (ELİ) ve Soma Elektrik Üretim Üretim A.Ş. (SEAŞ) Arama Kurtarma ekiplerinin katılımıyla nehirde arama kurtarma çalışması başlatmıştı. Ancak, Elçi'nin tüm aramalara rağmen bulunaması üzerine, arama, kurtarma çalışmalarına son verilmişti.