Antalya Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesine Bu Yıl Antalya'dan Bir Öğrenci

Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesine Bu Yıl Antalya'dan Bir Öğrenci

20.03.2017 - 10:46 | Son Güncellenme:

.

Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesine Bu Yıl Antalyadan Bir Öğrenci

ANTALYA (AA) - Türk Hava Kurumunun her yıl düzenlediği Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesine bu yıl Antalya'dan bir öğrenci yurt dışına gitmeye hak kazandı.

Haberin Devamı

Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Teşkilatına (IACE-International Air Cadet Exchange) üye tek kurum olan Türk Hava Kurumu, her yıl belli bir program dahilinde 15 gün süreyle havacılıkla ilgilenen Genç Kanatlar Topluluğu üyelerini farklı ülke kültürlerini tanımaları, uluslararası anlayış, hoşgörü ve arkadaşlık ilişkilerini geliştirmeleri ve diğer ülkelerin havacılık faaliyetlerini yerinde incelemeleri amacıyla ücretsiz olarak yurt dışına gönderiyor.

Türk Hava Kurumu Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığının öncülük ettiği Hava Öğrenci Mübadelesi Programı esasları doğrultusunda her yıl 15 gün süreyle havacılığa meraklı öğrencilerin yurt dışına gönderildiğini ve aynı sayıda öğrencinin de Türkiye'de THK tarafından ağırlandığını belirtti.

Haberin Devamı

IACE öğrenci değişim programı kapsamında 2010 yılından beri toplam 174 Türk öğrencinin yurt dışına gönderildiğini kaydeden Yüceliş, "Tüm masrafları THK tarafından karşılanan Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi kapsamında bugüne kadar Antalya'dan birçok öğrencimizi değişik ülkelere gönderme fırsatı yakaladık. 2017 yılında ise bir öğrencimizi daha yurt dışına göndereceğiz. THK Ankara Genel Merkezi'nde yapılan mülakat ve yabancı dil sınav sonuçlarına göre Akdeniz Üniversitesinde okuyan Melike Hamarat İngiltere'ye gitmeye hak kazanmıştır." ifadesinde bulundu.

Yüceliş, öğrencilerin Türk Hava Kurumu Antalya Şubesine gelerek Genç Kanatlar Kulübüne katılmalarını ve çeşitli havacılık faaliyetinde görev alarak havacılık kültürlerini geliştirmelerini ve yabancı dil öğrenmelerini tavsiye etti.