Bilecik Uluslararası Marka Değerleri İle Bilecik Sempozyumu

Uluslararası Marka Değerleri İle Bilecik Sempozyumu

15.12.2017 - 13:39 | Son Güncellenme:

TAŞPAKON Yönetim Kurulu Başkanı Tufan: "Bu kadar değer varken, bunlara sahip çıkamamanın, Türk mutfağını global manada hak ettiği yere getirememenin üzüntüsünü yaşıyoruz"

Uluslararası Marka Değerleri İle Bilecik Sempozyumu

BİLECİK (AA) - Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tufan, "Bu kadar değer varken, bunlara sahip çıkamamanın, Türk mutfağını global manada hak ettiği yere getirememenin üzüntüsünü yaşıyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Bilecik Belediyesinin, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Şeyh Edebali Üniversitesinin katkılarıyla Şeyhedebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlediği "Uluslararası Marka Değerleri ile Bilecik Sempozyumu"nda konuşan Tufan, milli değerlerin önemine değindi.

Tufan, konfederasyon olarak bu konuda çok titiz olduklarını vurgulayarak, "Bir milletin, devletin var olmasında milli değere sahip çıkmak, geleceğin sağlam bir temel üzerine kurulmasında en önemli husustur diyerek, biz de kendi meslek ağımızda önce mutfağımıza bunlarla beraber elbette yöresel ürünlerimize sahip çıkılması hususunda gerçekten ciddi bir gayret içerisindeyiz." diye konuştu.

Her yıl 5-6 kez Türkiye'nin çeşitli illerinde ulusal çapta yemek yarışmaları düzenlediklerini anlatan Tufan, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Bu yarışmadaki en önemli kuralımız, yarışmada kullanılacak ürünler, kesinlikle yöresel ürünler olacak ve kullanılan ham maddeler kesinlikle Türk mutfağına ait olacak. Yabancı ülkelere, yabancı mutfaklara ait hiçbir ürün kabul etmiyoruz. Kendi ülkemizde şu anda ciddi anlamda yabancı ürünlere ve yabancı ülke mutfaklarına bir özenti var. Bugün özellikle büyükşehirlerde genç kesim bu restoranlara ilgi göstermekte ve kendi ürünlerini unutmakta. Hatta evlerimizde bile annelerimiz, şuradan, buradan aldıkları tarifleri uyguluyor. Tamamıyla kendi özümüzden, mutfağımızdan bırakın, restoranları, kafeleri kendi sofralarımızdan bile uzaklaşmış durumdayız."

Tufan, Türkiye'nin kendi değerlerine sahip çıkması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu kadar değer varken, bunlara sahip çıkamamanın Türk mutfağını global manada hak ettiği yere getirememenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Son zamanlarda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın gerçekten büyük atılımları var. Üçüncü Turizm Şurası'nda 'gastronomik turizm' adı altında bir komisyon açılarak, gerçekten devletimiz sesimizi duyarak artık Türk gastronomisine parmak basılmıştır. Gastronominin Türkiye'nin tanıtımı ve aynı zamanda ekonomik anlamda ciddi bir gelir kapısı olduğunun farkına vararak, gerçekten çok önemli bir detaya imza atmıştır."