Aydın Ümmet Akın, Cemevi Tartışmalarına Son Noktayı Koydu

Ümmet Akın, Cemevi Tartışmalarına Son Noktayı Koydu

18.07.2017 - 16:55 | Son Güncellenme:

.

Ümmet Akın, Cemevi Tartışmalarına Son Noktayı Koydu

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, cemevi tartışmalarıyla ilgili olarak; "Bizim Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile aramızda bir sorun yok. Neticede Aydın için hizmet sunuyoruz" dedi.

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, düzenlediği basın toplantısıyla Germencik’in Kızılcapınar Mahallesinde yapılması planlanan ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinde gerilime yol açan cemevi tartışmalarına son noktayı koydu. Aydın Büyükşehir Belediyesinin, kadastronun tescil yapmadığı yerlerin tescilini yapmak için konuyu meclise taşıdığını savunan Akın, kendilerinin büyükşehir belediyesinin düşüncelerine katkı sağlamak için ortak bir fikirde mutabık kalarak iş yapmak için öneride bulunduklarını belirtti.

“Cemevini, Çerçioğlu ile birlikte yapabiliriz”
Başkan Akın, belediye meclisinin yetkisinin tapu tescilinde olmadığını, tapu tescillerinin kadastro ve aynı zamanda mahkemelerin yetkili olduğunu ve bu konunun Aydın Valiliğinin bünyesindeki mal paylaşım komisyonuna havale edilmesini talep ettiklerini kaydederek; “Daha sağlıklı ve doğru bir karar çıkacağını düşündüğümüz için bunu söyledik. Bu arkadaşlar tarafından uygun görülmedi. Uygun görülmediği için ben bir şey sordum. Niçin bu yerleri Büyükşehire tescil edelim? Arkadaşlar cevabını veremedi. Benim bu soruyu sormamdaki sebep şuydu. ’Büyükşehir buraların tescilini istiyorsa neden istiyor’ diye soruyorum. 2014 yılında benim seçim beyannamemde cemevi projem var. Kızılcapınar ve Ortaklar Mahallelerinde yaşayan alevi vatandaşlarımızın bir cemevi talebi vardı. Bunu yapmak istiyorduk. Burası meydan diye orada hitap edildi. Meclis üyesi orada anlatmış, orası değil burası diye. Kimse bilemez ki neyin neresi olduğu. Buradaki amacımız alevi vatandaşlarımız mağdur ve cemevi istiyor. Yapacak mısın yapmayacak mısın? Büyükşehir Başkanımızla koordineli bir şekilde, bu cemevini yapmaya hazırım. Arkadaşlar yapmak isterlerse ben katkı sağlamaya hazırım ama Sayın Başkan ’Çay içeriz o meydanda. Burayı meydan yapamayız’ dedi. O gün orada esprili bir şekilde konuşmuş olabilir. Bugün burada cemevine ihtiyaç var. Tescillerini istediği yerse oraya yapalım, değilse benim amacım alevi vatandaşlara cemevi yapmak. Karşılıklı Büyükşehir Belediye Başkanımızla yapabiliriz” diye konuştu.

“Büyükşehir Belediye Başkanımızla koordineli çalışmaya hazırız ”
Başkan Akın, Germencik ilçesinde yapmak istedikleri imarla ilgili üç, dört tane konu olduğunu belirterek, “Belediyenin üst tarafında sanayiye kadar giden yaklaşık 20 dönüm civarında bir alan var. Burasının 1/5000 ölçekli imar planı ile otoparklı yeşil alanlı 6 kat, 7 kat gibi ilçenin önünü açacak olan bir proje geliştirdik. 2,5 yıldan sonra Büyükşehir, 1/5000’liğini biz yapacağız dedi ve iptal etti. Binlik olarak bize gönderin dedi. Binlik olarak gönderdik. Bu projede Germencik için mutlaka onunda emeği geçmesini istiyorum, onun projesi olsun. Bu ilçenin önünü açalım. 1/1000 ölçekli imar projesini geçirmekte fayda olduğunu düşünüyorum.
Bir konu daha var, Şahin Tepesi. Burası ilk mal paylaşımında büyükşehire geçti. Su deposu var burada. Daha sonra heyet tekrar burayı bize verdi. Şimdi de tekrar mahkeme kararı ile büyükşehire geçti. Büyükşehirin ilçe belediyelerinde uyguladığı bir proje var. Tapusunu alıp projeyle birlikte ihaleye çıktığı sosyal kültür alanları, düğün salonları gibi işletmeleri ilçe belediyesine veriyor. Şimdi Mursallı’da, bize geçtikten sonra en son burada bu projeyi çizdik. Orada güzel bir şahin tepesi mesire alanı yapmaya karar verdik. Ama Büyükşehire geçince proje elimizde kaldı. İnşaat da yarım kaldı. Biz arkadaşlarla temas kurduk. Büyükşehir Belediye Başkanı ile mutabık kalmak istiyoruz. Burayı bize devretmesini ya da burayla ilgili kendisinin bir düşüncesi varsa burayı da kendisine devredip, bir an önce Mursallı hemşerilerimizin buradaki beklentisine cevap verelim ve de orayı hizmete açalım. Bu proje ve diğer imar projesi Germencikte yapılması düşünülen ne kadar proje varsa sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla koordineli çalışmaya her zaman hazırız. Mutabık kalarak yapılan işler kadar güzel bir şey yok. Mutabık kalamadığımız işlerde çok mutlu olamıyoruz. Ben bundan yana değilim. Seçildikten sonra hepimiz rozetimizi bir yana koyuyoruz. Bütün vatandaşlarımıza saygı duyuyoruz” dedi.