Gündem Umudun çocuğu türkülerle anıldı

Umudun çocuğu türkülerle anıldı

12.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Polisin attığı gaz kapsülüyle başından vurularak 15 yaşında hayata veda eden Berkin Elvan, ölümünün birinci yılında unutulmadı.

Umudun çocuğu türkülerle anıldı

Gezi Parkı protestoları sırasında polisin attığı biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra geçen yıl 11 Mart’ta hayatını kaybeden Berkin Elvan ölümünün birinci yılında anıldı. Okmeydanı esnafı boykot çağrısıyla kepenk kapattı. Elvan’ın vurulduğu Okmeydanı’nda bir masa üzerine karanfil ve ekmek bırakıldı. Anma Elvan için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından arkadaşları, Berkin için yazdıkları şiirleri okudular. Grup Yorum’un bestelediği ‘Uyan Berkinim uyan’ ve ‘Uğurlama’ türkülerini hep bir ağızdan söylendi.

Haberin Devamı

‘Sonsuza kadar...’
Anmaye katılan CHP’li Melda Onur, “Milletin meclisini temsilen ben varım ancak çok utanıyorum. O katiller bulunana kadar takipçisi olacağız” dedi. Elvan’ın mezarına yürümek isteyen kalabalığa polis tazyikli su ve biber gazlı müdahale yaptı. Çekmeköy Çok Programlı TOKİ Lisesi’nde Elvan için toplanan grupla polis arasında çatışma yaşandı. Gezi Parkı’nda eylem yapan 8 kişi de gözaltına alındı.

Ankara’da 50 gözaltı

Protesto gösterilerinin Ankara ayağı gergin geçti. Sabah Güvenpark’a gelen iki lise öğrencisi yanlarında getirdikleri ekmek ve Berkin Elvan fotoğrafı ile oturma eylemi başlattı. Birçok lisede ve üniversitede öğrenciler dersleri boykot ederek okula gitmedi. Tuzluçayır’da yapılan iki ayrı gösteride 15 kişi gözaltına alınırken, Yüksel Caddesi’nden Güvenpark’a yürümek isteyen gruba polis sert müdahale etti. Ankara’daki eylemlerde 50’ye yakın kişi gözaltına alındı. Polisin müdahalesinden gazeteciler de etkilendi. DHA kameramanının kamerası kırılrıken, çok sayıda gazetecinin fotoğraf makinesi hasar gördü. n ÜNAL ÇAM Ankara

Haberin Devamı

Berkin heykeline çirkin saldırı

İzmir Güzelbahçe’de geçen hafta açılışı Berkin Elvan Parkı’ndaki heykel tahrip edildi. Taşla başı ve yüzü kırılan heykelin yerinden sökülmek istendiği belirtildi. Olayla ilgili polis soruşturma başlattı.