Kayseri "Umut Ve Barış" Sergisi

"Umut Ve Barış" Sergisi

19.05.2017 - 12:14 | Son Güncellenme:

.

Umut Ve Barış Sergisi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK), "Umut ve Barış" temasıyla sergi açtı.

Haberin Devamı

Dünya Ticaret Merkezi'ndeki serginin açılışına Vali Süleyman Kamçı'nın eşi Ayşe Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ile kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Anadolu’da bir marka haline gelen KAYMEK’in Büyükşehir Belediyesi’nin insana yatırım yapmasıyla en önemli yatırımcı kuruluşlarından birisi olduğunu belirtti.

KAYMEK'te 14 kurs merkezinde ve 85 branşta 7 bin 800 kursiyere hizmet verdiğini kaydeden Çelik, şunları söyledi:

"KAYMEK hemen her alanda insan kalitemizin artması için gayret gösteriyor. İlimizde bulunan yabancılar için Türkçe kursları, hemşehrilerimiz için de dünyanın en çok kullanılan dilleri olan İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça gibi dillerin kurslarını veriyor. Bir taraftan istihdam kursları, bir yandan girişimcilik kursları bir yandan da sanatsal kurslar veriliyor. Görüldüğü gibi KAYMEK, dünü de yaşatıyor, bugünü de. Görüldüğü gibi KAYMEK, insanlarımızı geçmişten koparmadan geleceğe hazırlıyor. Görüldüğü gibi KAYMEK, geçmişten bugüne geniş bir zaman diliminden bizlere ulaşan zanaatların zarif ürünlerini ortaya koyuyor. Ayrıca KAYMEK bünyemizde Genç KAYMEK’lerimiz var. Genç KAYMEK’lerimizde de 10 ayrı tesisimizde 7 bin 800 öğrenciye hizmet veriyoruz."

Haberin Devamı

KAYMEK Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları Müdiresi Mürşide Gonca Aslan ise sergide, ahşap boyama, tezhip, ebru, butik pastacılık, bez bebek yapımı sedef kakma, çini ve diğer pek çok branştan 4 bin 600 eserin sergilendiğini kaydetti.

Dünya Ticaret Merkezi'nde 27 Mayıs'a kadar gezilebilecek sergide, her gün ziyaretçiler için farklı etkinlikler düzenlenecek.