Gündem Umut yolcularının ölüm durağı!

Umut yolcularının ölüm durağı!

22.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Foça’dan Yunan adalarına gitmek üzere dün sabah 50 sığınmacıyla denize açılan tekne su alarak battı. Çoğu çocuk ve kadın 12 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi ise kayıp

Umut yolcularının ölüm durağı

Soğuk ve fırtınalı havalara rağmen Ege Denizi’nde mültecilerin yeni bir hayat kurma hayaliyle Ege Denizi’nde yaptıkları deniz yolculuğu yine faciayla son buldu. İzmir’in Foça ilçesinden Yunan adalarına gitmek üzere dün sabah saatlerinde denize açılan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 50 sığınmacıyı taşıyan tekne, Aslanburnu mevkisinde su alarak batmaya başladı. Balıkçılar, Sahil Güvenliği arayarak denizde can yelekleri gördükleri ihbarında bulundu. Bunun üzerine bölgeye giden ekipler, aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişinin cesedine ulaştı. Büyük bölümü Iraklı 26 kişi ise ekipler tarafından kurtarıldı.

Haberin Devamı

İki kişi gözaltında

Kurtarılanlar arasında bulunan ve organizatörlerle bağlantısı olduğu belirtilen iki kişi de gözaltına alındı. Kurtarılan kaçaklar arasında soğuk havada hiportermi geçirdiği belirlenen bir kadın da hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Biri kolunda kırık olan, diğeri ise şokta olduğu anlaşılan iki sığınmacıya da sağlık ekipleri tarafından hazır bekletilen ambulansta ilk müdahale yapıldı. Kurtarılan sığınmacıların ifadelerinden, kayıp olduğu tespit edilen 12 kişi için ise arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Sığınmacıların, Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçebilmek için Dikili ilçesi kıyılarından lastik botla denize açıldıkları öne sürüldü.

‘Kızım, eşim boğuldu’

Haberin Devamı

Kurtarılanlar arasındaki Yusuf Ali (31), Irak’ın Süleymaniye kentinden Türkiye’ye geldiklerini, Yunan adalarına gitmek üzere tekneyle denize açıldıklarını söyledi. Kısa süre sonra teknenin yakıtının bittiğini anlatan Ali, “Yeniden yakıt doldurduk. Sonra tekne su almaya başladı, ne yaptıysak durduramadık battı. Kızım ve eşim boğuldu” dedi. İsmail Hızır Ahmed (38) de teknede Irak’tan gelenlerin olduğunu ifade ederek, Yunan adalarına gitmek istediklerini belirtti. Teknenin su almasıyla herkesin çok korktuğunu aktaran Ahmed, 2 çocuğunu ve eşini kaybettiğini anlattı.