Siyaset ‘Umutsuzluk, yılgınlık yok’

‘Umutsuzluk, yılgınlık yok’

09.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişim Genel Başkan Yardımcılığı tarafından hazırlanan, “Bu Duruma Nasıl Geldik, Yönetilemeyen Türkiye’nin Güncesi” isimli kitap için sunuş yazısı kaleme aldı.

‘Umutsuzluk, yılgınlık yok’

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

VAZGEÇMEMELİYİZ:

Yaklaşık 100 yıl önce kurulan cumhuriyetimiz özellikle son 16 yılda her yılın bir öncekini arattığı bir sürece sürüklendi. Bu döneme ilişkin olay ve oluşumları ve doğru değerlendirmelerimizi yüksek sesle halka anlatmaktan, yinelemekten vazgeçmemeliyiz.

ÖFKELİ OLMAK DOĞAL: CHP, laik cumhuriyetimizi kuran ülkeyi çağdaş dünya ile yarıştıracak devrimleri yapan, Kurtuluş Savaşı’nın öncüsü Atatürk’ün bizlere emanetidir. CHP, sosyal demokrat bir partidir. Doğallıkla hem ülke hem parti yararına olan tartışmaları kimseden saklamadan yaşar. Bunca olumsuzluk karşısında her üyesinin her birikiminin öfkeli olması doğaldır. Biz tartışırız, biz kapalı devre yaşayan bir parti değiliz. CHP’li olma kimliğimiz, yurt ve yurttaş sevgisiyle özdeştir. Altı ok ile simgilenen Atatürkçü düşünceye demokrasiye inancımızdan ve bu kimliğimizden asla ödün vermeyiz.

Haberin Devamı

YOLUMUZ AÇIK OLSUN: El ele, omuz omuza laik cumhuriyetimiz için çocuk ve gençlerimizin geleceği için birlikte savaşım vermek zorundayız. Hiçbir karanlık sonsuza dek sürmez. Tarih, insan haklarını, özgürlükleri yok ederek yürüyen tek adamları adaletin sildiği hüzünlü öykülerle doludur. Biz Atürk’ten devraldığımız, Mustafa Kemal’ce düşünme birikimimizle, ülkemizi laik sosyal hukuk devleti yapacağız. Ben hem CHP örgütünde hem de partimize gönül ve emek veren yurttaşlarımızda bu gücü görüyor bu güce inanıyorum. Umutsuzluk yılgınlık yok, yolumuz açık olsun.

Yüzde 63,5 adaya oy veriyor

Kılıçdaroğlu’na, seçmen davranışlarına ilişkin hazırlanan son anketin de sunulduğu öğrenildi. Ankette, seçmene, “Yerel seçimlerde oy vermenize etki eden faktörler nelerdir?” sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 30.6’sının, “Partinin idelolojisine göre oy veriyorum” seçeneğini tercih ettiği, yüzde 5,9’unun da bir cevap vermekten kaçındığı bildirildi. Ankete katılanların yüzde 63,5’inin ise, “adayın çalışkan olması”, “adayın projeleri” ve “adayın güvenilir olması” seçeneğini tercih ettiği bildirildi.

İstanbul için 5 aday var

Yerel seçimlerde hem mevcut belediyelerini korumak hem de yeni büyükşehirler kazanmak isteyen CHP’de hareketlilik yaşanıyor. Seçim strateji belgesi hazırlıklarını sürdüren CHP, bin 398 seçim bölgesini de tek tek masaya yatırıyor. Hedefine öncelikli olarak Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerini koyan CHP’de, bu iki il için çok sayıda aday adayı konuşuluyor.
CHP’de İstanbul adaylığı için ismi geçenler arasında Genel Sekreter Akif Hamzaçebi, Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Gürsel Tekin ve Mahmut Tanal yer alıyor. CHP’nin yeniden kazanmak istediği bir diğer il ise Ankara. TBMM Başkanvekili Levent Gök, eski İl Başkanı Adnan Keskin, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara için konuşulan isimler arasında. CHP’de İzmir için Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, eski Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın isimleri parti kulislerinde konuşuluyor. Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Edirne’de Recep Gürkan, Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen, Çanakkale’de Ülgür Gökhan, Muğla’da Osman Gürün ve Hatay’da ise Lütfü Savaş’ın yeniden adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. ANKARA AA