Un kurabiyesi tarifi, çay saatlerinin vazgeçilmez en önemli lezzetleri arasında yer almaktadır. Akşam gelen çat kapı misafirlerinize, aniden gelen tatlı krizlerinizi ağızda dağılan mis gibi un kurabiyesi tarifi ile taçlandırabilirsiniz. Un kurabiyesi hamurunun kıvamı oldukça önemlidir. Un kurabiyesi hamurunun kıvamında bir malzeme eksikliği veya fazlalığı tarifinizin alt üst olmasına neden olabilir. Dolayısıyla un kurabiyesi tarifinizin malzemelerinin miktarı, malzemeleri ekleme sırası oldukça önemlidir. Aksi takdirde un kurabiyesi tarifiniz ya çok sert ya da çok yumuşak olacaktır. 

Un kurabiyesi püf noktası

Un kurabiyesi hamurunu yoğurduktan sonra bir süre dolapta bekletmeniz gerekmektedir. Hamurunun toparlanması için dolapta beklemesi önemlidir.

Un kurabiyesi tarifi

Malzemeler 

- 1 su bardağı pudra sekeri
- 250 gr margarin, oda sıcaklığında yumusak
- 1 cay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı nişasta
- ½ su bardağı un
- Üzerine serpmek için 1 cay bardağı pudra sekeri
- 1 paket/1 tatlı kaşığı vanilya

Un kurabiyesi nasıl yapılır?

1. adım: Derin ve geniş bir kâsede seker, sıvıyağ ve margarini karıştırın. Sonra nişastayı ilave edip yoğurun. Son olarak vanilya ve unu yavas yavas yedirerek ilave edin. Pürüzsüz ve yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.

2. adım: Hamurdan ceviz büyüklüğünde ya da daha küçük parçalar koparıp, avuç içinizde yuvarlayın. Yuvarlak toplar elde edin ve hafifçe üzerinden bastırın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsi üzerine ya da yağlanmış fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla dizin.

3. adım: Önceden ısıtılmış 170-180 C fırında kurabiyeler hafif sararıncaya dek yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fazla pişirirseniz kurabiyeler kahverengiye döner.

Fırından çıkarın ve soğuduktan sonra üzerlerine pudra sekeri serperek servis yapın.