Gündem Ünal İnanç’ı uğurladık

Ünal İnanç’ı uğurladık

08.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara basının en renkli isimlerinden, polis-yargı muhabirlerinin duayeni gazeteci Ünal İnanç; dostları, politikacılar, gazeteciler, askerler ve yargı mensupları tarafından son yolculuğuna uğurlandı. İnanç’ın naaşı dün Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ünal İnanç’ı uğurladık


İnanç için dün Kocatepe Camii’nde düzenlenen cenaze törenine; ailesi, yakınları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Meclis Başkanı İsmet Sezgin, bazı eski bakanlar, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, yazarlar Yalçın Küçük, Bekir Coşkun, Emin Çölaşan’ın da bulunduğu farklı kesimlerden insanlar katıldı. Ünal İnanç’ın oğulları Cüneyt, Ömer, Özgür İnanç, kızı Necla Zeren ve kardeşi Ural İnanç, taziyeleri kabul etti. İnanç’ın cenazesi, kılınan namazın ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Mesleğe 1959’da başladı
Güvenlik ve Yargı Muhabirleri Derneği’ni kurup başkanlığını yürüten İnanç, gazeteciliğe 1959’da Akis dergisinde muhabir olarak adım attı. İnanç, Akis, Anka, THA, Vatan, Millet, Milliyet, Ayrıntılı Haber, Dünya, Söz, Sabah ve benzeri yayın organlarında çalışan İnanç, hazırladığı haftalık Aykırı Haber programı STV, ART, Kanal 6 ve Ulusal Kanal’da 300’ü aşkın bölüm olarak yayınlandı. Birçok kitaba imza atan İnanç, Ergenekon davası kapsamında gözaltına alınarak sorgulanmıştı.