Bitlis Unesco Adayı Selçuklu Mezarlığında Çekimler Yapıldı

Unesco Adayı Selçuklu Mezarlığında Çekimler Yapıldı

12.10.2017 - 17:07 | Son Güncellenme:

.

Unesco Adayı Selçuklu Mezarlığında Çekimler Yapıldı

BİTLİS (AA) - Dünya Mirası Türkiye programı çekimleri kapsamında, UNESCO asıl listesine aday olan Ahlat Selçuklu Mezarlığı'nda çekim yapıldı.

Haberin Devamı

Program kapsamında Ahlat Selçuklu Mezarlığı, kümbetler, tarihi kale, müze ve camilerin çekimi gerçekleştirildi.

Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Genel Başkanı Fikret Yıldız, yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Mümtaz Çoban'ın hedefinin Ahlat'ı daha iyi tanıtmak olduğunu belirtti.

"Başkanın tanıtımı es geçip, yatırım ve projelere odaklanırsa biraz eksik kalır" diyen Yıldız, şöyle konuştu:

"Biz Selçuklu Mezarlığı odaklı bir çalışma yapıyoruz ve aynı zamanda Bitlis, Ahlat, Tatvan ve diğer yerlerin tanıtımı için çalışıyoruz. Dünya Mirası Türkiye projesini TUTAP olarak yürütüyoruz. Bu kapsamda Ahlat Selçuklu Mezarlığı'nın dünya mirası asıl listesine alınması hususunda çalışmalar yapıyoruz ve bu konuda bakanlığımızla iş birliği çerisindeyiz. İnşallah 2019 veya 2020 yıllarında burayı hak ettiği şekilde dünya mirası unsuru olarak ilan edeceğiz."

Haberin Devamı

Çekim sonrası TUTAP ekibini makamında misafir eden Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban da Ahlat'taki eserlerin dünya mirası içerisinde yer almasıyla, gizemli bölgenin en güzel şekilde yeniden ortaya çıkacağını söyledi.

TUTAP ekibine Ahlat bastonu takdim eden Çoban, "Biz de baston sadece yaşlılara verilmez. Baston ordu komutanlarına, devlet başkanlarına ve toplum temsilcilerine verilir. Baston bir temsil enstrümanıdır ve gücü temsil eder. Bildiğiniz gibi devlet başkanlarının elinde asa var. Onun için ben de ilçem adına baston takdim etmekten dolayı onur duyuyorum. Burada yapılan bastonlarda Selçuklu motifleri ve mühürleri yer alıyor." dedi.