Bursa ÜNİVERSİTE KAZANAN HER ÖĞRENCİYE ALMANYA'DA EĞİTİM FIRSATI

ÜNİVERSİTE KAZANAN HER ÖĞRENCİYE ALMANYA'DA EĞİTİM FIRSATI

03.06.2014 - 13:01 | Son Güncellenme:

.

ÜNİVERSİTE KAZANAN HER ÖĞRENCİYE ALMANYADA EĞİTİM FIRSATI

ÖSYM sonuçlarına göre 4 yılık üniversite kazanan her öğrenci, Almanya'da istediği üniversitede istediği bölümü okuyabilecek. Öğrenciler, Bursa Globus Dil Eğitim Kursu'ndan alınacak A1 Almanca dil yeterlilik sertifikasıyla, dünya sıralamasında ilk yüz içinde bulunan üniversitelerde dahi akademik eğitim alabilecek.
Globus Dil Eğitim Kusları ve Alman üniversiteleri arasında yapılan anlaşmaya göre, Türk öğrencilere dil yetlilik sınavı ve ÖSYM'den alınacak sonuç belgesi harici, herhangi bir müeyyide uygulanmaksızın eğitim fırsatı sunuluyor. Öğrencilerin bütün başvuru ve yerleştirme işlemleri Globus Dil Eğitim Kursu tarafından karşılanıyor. Uzun çabalar sonucu Türk öğrencilere böyle bir avantaj sağladıklarını belirten Globus Dil Eğitim Kursu kurucusu Zülfikar Yüksel, "Değişik Alman üniversiteleriyle görüşmeler yaptık ve uzlaşmalara vardık. Türkiye'de 12 yıllık bir lise bitiren ve ÖSYM sonuç belgesinde 4 yıllık bir okul yazan her öğrenciyi Almanya'da bir üniversiteye yerleştirebiliyoruz. Bunun için gerekli olan Almanca kursu, resmi tercüme işleri, uluslararası geçerliliği olan sertifikanın sağlanması ve üniversiteye yerleştirme işlemleri tarafımızca yapılıyor. Tercihlerde iyi öğrenci kötü öğrenci farkına bakılmaksızın, 4 yıllık bölüme yerleşmeye hak kazanan her öğrenci, dünya sıralamasında ilk yüze giren bir Alman üniversitesine yerleşebiliyor. Öğrencinin ÖSYM'de kazandığı bölüm seçmesi şart değil, istediği bölümü seçmekte serbest" diye konuştu.
DİPLOMALAR YÖK VE DÜNYA ÜLKELERİ TARAFINDAN KABUL GÖRÜYOR
Başvurular ve şartlar hakkında bilgiler veren Zülfikar Yüksel, "Başvuruyu bize yapacaklar. Almanya'daki üniversitelerde iki defa müracaat yapma tarihi var. Bunlar 15 Ocak ve 15 Haziran'da. Biz ilk müracaatları 1 Ocak 2015'e göre yapacağız. Bu süreç içerisinde öğrencilerin Almanca kursuna gelmeleri lazım. Almanca öğrenmek yaklaşık 1 yıllık zaman dilimine tekabül ediyor. Bunun yanı sıra üniversiteye başlamak için Almanya'da bir yeterlilik sınavına girilmesi gerekiyor" dedi.
Yüksel, Almanya'da eğitim avantajlarını ise şu şekilde sıraladı:
"İlk olarak, Almanya'da Bologna sürecine göre üniversite 3 senede bitiyor. Bu bachelor eğitimi oluyor. Yani Türkiye ile kıyasladığınızda 1 sene hazırlık, 3 sene okul olmak üzere toplamda 4 senede öğrenci okulu bitirmiş oluyor. İkincisi, İstanbul'da bir devlet üniversitesinde okumakla, Almanya'daki bir üniversitede okumak aynı fiyat. Hatta Almanya daha da avantajlı diyebiliriz. Çünkü Almanya'da öğrencinin çalışma hakkı oluyor. Alman üniversitelerinin verdiği diplomaları YÖK ve bütün dünya ülkeleri tanıyor. Bütün bunların yanı sıra gönderdiğimiz öğrenci, uzun vadede çalışma ve oturma hakkına da sahip oluyor".