Sakarya Üniversite Öğrencilerinden Satso'ya Ziyaret

Üniversite Öğrencilerinden Satso'ya Ziyaret

22.02.2018 - 12:46 | Son Güncellenme:

.

Üniversite Öğrencilerinden Satsoya Ziyaret

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknoloji Fakültesi Elektromobil Öğrenci Topluluğu Başkanı Sedat Ünlü ve üyeler, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret etti.

Haberin Devamı

Ünlü, ürettikleri elektrikli araç ve yaptıkları Ar-Ge çalışmaları hakkında Kösemusul'a bilgi verdi.

Kösemusul da yerli otomobil üretimi konusunda yapılan çalışmaların büyük önem taşıdığını belirterek, "Gençlerimizin yaptığı teknoloji üretimini takdirle karşılıyoruz. Sakarya olarak her alanda yerli otomobili üretmeye gönüllü ve konuya hakim olduğumuzu bu çalışmalarla kanıtlıyoruz." diye konuştu.

Teknoloji üretmenin, üretilen teknolojinin sürekliliği ve gelişiminin sağlanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Kösemusul, şunları kaydetti:

"Sakarya bu gayretleri ile öne çıksın istiyoruz. SATSO olarak ana ve yan sanayi üreticileri ile teknoloji üreticisi gençleri bir araya getirerek destek olabiliriz. Destek programları kapsamında hangi programlardan ne şekilde yararlanacağı konusunda da elimizden gelen gayreti gösteririz. SATSO'nun imkanları ve yetkileri çerçevesinde gençlerimizin yanında olacağız. Otomotiv şehri Sakarya olacaksak bu tür çalışmaları desteklemeliyiz."