Ankara Üniversite Öğrencilerinden Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Üniversite Öğrencilerinden Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

23.02.2018 - 16:04 | Son Güncellenme:

Elazığ'da, TSK'nin Afrin bölgesindeki yürüttüğü harekata basın açıklamasıyla destek veren Fırat Üniversitesi öğrencileri, Mehmetçik için dua okudu

Üniversite Öğrencilerinden Zeytin Dalı Harekatına Destek

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da, Fırat Üniversitesi (FÜ) öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na basın açıklamasıyla destek verdi, Mehmetçik için dua etti.

Haberin Devamı

FÜ kampüsü içerisinde bulunan Üniversite Camisi önünde cuma namazı sonrası Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Elazığ Şubesi öncülüğünde bir araya gelen üniversite öğrencileri ellerinde tekbir getirdi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

Ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandıran ve Mehmetçik için dua okuyan grup adına açıklama yapan TÜGVA üniversite sorumlusu Osman Muhacir, TSK'nin Afrin bölgesinde ülke sınırlarını korumak ve orada halk üzerinde silah gücüyle baskı kuran terör örgütlerini bertaraf etmek için yürüttüğü operasyonu desteklediklerini belirtti.

Afrin'de barışın hakim olmasını isteyen yerel halkın da bu harekata destek verdiğini bütün dünyanın gördüğüne işaret eden Muhacir, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Afrin'de is¸imizin olmadıgˆını du¨s¸u¨nenler, Batı'nın tepkisinden korkanlar s¸unu bilmelidirler ki; eski Tu¨rkiye artık yok. Kendi gelecegˆini kendisi tayin eden, karar alırken Batı'nın degˆil milletinin onayını alan bu¨yu¨k ve gu¨c¸lu¨ bir Tu¨rkiye var artık. Sınırlarını tehdit eden kim olursa olsun du¨nyayı onlara dar edecek gu¨c¸lu¨ bir Tu¨rkiye var. Ordumuzun Afrin'de tero¨r o¨rgu¨tlerine kars¸ı kendi sınırlarımızı ve orada yas¸ayan masum halkı koruma adına yu¨ru¨tmu¨s¸ oldugˆu haklı mu¨cadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Ordumuzun oradan bir an o¨nce sagˆ salim do¨nmesini yu¨ce Allah’tan niyaz ediyoruz."

Muhacir, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı ile icra edilen harekatın, Afrin'de barışı, huzuru ve adaleti tesis etme noktasında başarıyla sürdürüleceğine inandıklarını dile getirdi.

Terör örgütlerine karşı kanının son damlasına kadar mücadele eden Mehmetçik'in bu kutsal görevde de muzaffer olması için üniversiteli gençler olarak da dua ettiklerini aktaran Muhacir, "Arakan, Irak, Balkanlar, Kafkaslar ve Afrika'nın kuzeyindeki kardes¸lerimize yu¨regˆimizi ac¸tıgˆımız gibi Afrin'de zulu¨m go¨ren mazlumları da yalnız bırakamayız." ifadelerini kullandı.