İstanbul Üniversite Öğrencisi Hazal Akyürek Son Yolculuğuna Uğurlandı

Üniversite Öğrencisi Hazal Akyürek Son Yolculuğuna Uğurlandı

15.01.2018 - 14:38 | Son Güncellenme:

.

Üniversite Öğrencisi Hazal Akyürek Son Yolculuğuna Uğurlandı

Beşiktaş Akatlar’da yaşadığı binanın 6. katından düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Hazal Akyürek, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Annesi ve kardeşlerinin sinir krizleri geçirdiği cenazede, emekli Deniz Albayı babasının ise subay arkadaşları yalnız bırakmadı.
Beşiktaş Akatlar’daki 6. Gazeteciler Sitesinde babaannesi ve dedesiyle yaşadığı eve dün gece saatlerinde taksiyle geldikten 15 dakika sonra balondan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Hazal Akyürek (20) için bugün Zincirlikuyu Camiinde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Akyürek’in annesi Özlem, babası Sayit, kardeşi Zehra ve diğer kardeşiyle birlikte, akrabaları, arkadaşları ve emekli Deniz Albayı olan babasının subay arkadaşları katıldı.

Anne sinir krizi geçirdi, gözyaşları sel oldu
Gözyaşlarının sel olduğu cenaze namazı öncesi kızının tabutunun başına gelen anne Özlem, sinir krizi geçirdi. “Yavrum” diyerek tabuta sarılan kadının feryadı yürekleri dağladı. Tabutunun başına gelen arkadaşları ve kardeşleri de, uzun süre gözyaşı döktü. Baba Sayit’i ise subay arkadaşları sarılarak teselli etmeye çalıştı.

Baba gözlerini uzun süre tabuttan ayırmadı
Akyürek için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Namazın ardından helallik alınarak dua edildi. Dua edildiği esnada baba Sayit gözlerini uzun süre tabuttan ayırmadı. Anne Özlem ise yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durabildi. Daha sonra omuzlara alınan Akyürek’in tabutu cenaze aracına konulduktan sonra Beyoğlu Kulaksız’da ki Zindan Arkası Mezarlığında toprağa verildi.

Emekli Deniz Albayı babasının subay arkadaşları yalnız bırakmadı
Öte yandan, Hazal Akyürek’in 2 kardeşi olduğu, kardeşlerinin ise babası ve annesi ile Kocaeli’nde yaşadığı öğrenildi. Yaklaşık 4 sene önce Deniz Kuvvetleri Komutanlığından emekli olan babası Sayit Akyürek’in Deniz Albayı olduğu öğrenildi. Emekli Deniz Albayı babasının ise subay arkadaşları cenazeye katılarak aileyi yalnız bırakmadı.