Şırnak Üniversite Öğrencisi Ressama Belediyeden Destek

Üniversite Öğrencisi Ressama Belediyeden Destek

18.10.2018 - 19:23 | Son Güncellenme:

.

Üniversite Öğrencisi Ressama Belediyeden Destek

ŞIRNAK (AA) - Şırnaklı üniversite öğrencisi Selman Barkın, Şınak Belediyesi katkılarıyla yağlı boya çalışmasını sergiledi.

Haberin Devamı

Nevşehir Üniversitesi Resim Bölümü 3. sınıf öğrencisi Barkın, kentteki yaşamı konu alan 27 yağlı boya tablosunun yer aldığı "Şırnak’ta Kültürel Yaşam" adlı sergiyi, Sanat Sokağı ve bir otelin ardından belediye binasında açtı.

Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu’nun desteği ile açılan sergiyi gezen vatandaşlar, yağlı boya çalışmalarını ilgiyle inceledi.

Barkın, yaptığı açıklamada, üniversite eğitimi için gelir elde etmek için yaptığı resimleri sergilediğini belirtti.

Küçük yaşta kömür ocağında siyah taşlarla çizimler yaptığını anlatan Barkın, şöyle konuştu:

"Burada yeteneğimi fark ettim. Bunu gün geçtikçe geliştirdim. Bu umutla resim bölümünden üniversiteye yerleştim. İnşallah daha iyi yerlere geleceğim. 2 yıl önce katıldığım bir resim sergisinde Türkiye ikincisi oldum. Amacım büyüdüğüm kent olan Şırnak’ta benden sonrakilere örnek olmak. Burası son yıllarda hep terörle anıldı, artık sanatla diğer sanatsal faaliyetlerle anılsın istiyorum. Ben de bunun için böyle bir çalışma yaptım. Daha önce kentin kültürel ve yaşamını resmedilen fotoğrafları yağlı boya olarak yaptım."

Haberin Devamı

Sergiyi gezen vatandaşlardan Nihat Tekin ise, yağlı boya çalışmasının gerçek fotoğrafı aratmadığını ve çok beğendiğini dile getirdi.

Türkiye’de dereceye giren yağlı boya çalışmalarını bir kentin evladı olarak gurur duyduğunu belirten Tekin, "Belediye Başkanımızın kendisine destek vermesi çok güzel. Böyle sanatçılarımızın kentimizden çıkması gurur verici. İnşallah kendisini daha iyi derecelerle görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sergiyi gezen Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri de, yağlı boya çalışmalarını beğendiklerini dile getirdi.