Gündem Üniversite toprak bekliyor!

Üniversite toprak bekliyor!

15.09.2018 - 17:57 | Son Güncellenme:

Aksaray Üniversitesi, tuzlu toprak yapısından dolayı ağaç yetişmeyen kampüsü ağaçlandırabilmek için toprak arıyor.

Üniversite toprak bekliyor

'Acil Toprak Aranıyor' diye kampanya başlatan rektörlük toprak bağışı için destek bekliyor. Bugüne kadar 300 kamyon toprak üniversiteye bağışlandı.

Haberin Devamı

Toprak tuzlu, ağaçlandırılamıyor

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin Aksaray Tuz Gölü havzasında bir şehir ve kampüsteki toprak yapısı da bu nedenle oldukça tuzlu. Tuzlu bir toprakta yeşillendirme yapmak mümkün değil. Kampüsün ağaçlandırılması için tek çare, dış bölgelerden dikim yapmaya uygun nitelikte toprağı kampüse getirmek. Biz de bundan yaklaşık 1 yıl önce ‘Acil Toprak Aranıyor!’ isimli bir kampanya başlattık” dedi. Şahin, şehirdeki müteahhitlerle görüştükleri, inşaat temeli açarken çıkardıkları hafriyatı kampüse getirmeleri için anlaştıklarını da söyledi.

1 kamyon 4 fidan

Bugüne kadar 300 kamyon toprak bağışlandığını söyleyen Şahin "Bir kamyon toprakla ortalama dört fidan yetiştirebiliyoruz. Kampüsümüzün toplam büyüklüğü 5 milyon metrekare. Yani çok fazla miktarda toprağa ihtiyacımız var. Yapılacak her bağış bizim için çok büyük bir önem arz ediyor. Bir, sıfırdan büyüktür. Bir kamyon toprak dahi olsa bizim için çok değerli. Bunun bir gönül işi olduğunu biliyoruz. Biz yaşadığımız şehre âşık şekilde çalışmalar yapıyoruz. Allah’ın izni ve duyarlı insanlarımızın destekleriyle Aksaray’ımızı ve kampüsümüzü daha yeşil bir hale getireceğiz” dedi.

Haberin Devamı