Yalova Üniversite ve Yüksek Öğretim Vakfı güç birliği yapıyor

Üniversite ve Yüksek Öğretim Vakfı güç birliği yapıyor

21.08.2014 - 12:49 | Son Güncellenme:

Yalova Üniversitesi Yüksek Öğrenim Vakfı ile Yalova Üniversitesi güç birliği yapma kararı aldı. İl etapta YÖK’de bekleyen Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Yalova’da açılması için çalışma başlatılacak.

Üniversite ve Yüksek Öğretim Vakfı güç birliği yapıyor

Yalova Üniversitesi Yüksek Öğrenim Vakfı ile Yalova Üniversitesi güç birliği yapma kararı aldı. İl etapta YÖK’de bekleyen Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Yalova’da açılması için çalışma başlatılacak.
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Rıza Abay, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ile Yalova Üniversitesi Yüksek Öğrenim Vakfı Başkanı Turan Şener ve yönetim kurulu üyeleriyle Divan Restoran’da bir toplantı yaptı. Toplantıda kampusun bir an evvel tamamlanması ve hedeflenen fakültelerin Yalova’ya kazandırılması için güç birliği yapma kararı alındı.
Yüksek Öğrenim Vakfı Başkanı Turan Şener, "Biz vakıf olarak Yalova Üniversitesi için ne gerekirse yapmaya hazırız. Raif Dinçkök ve Aksa’nın CEO’su ile yapılan görüşmede bize 10 milyon TL vermeyi kabul ettiler. Huzurlarınızda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Vakıf olarak bir diğer hedefimiz de ilimizdeki diğer sanayi kuruluşlarının da üniversitemize destek vermesini sağlamak. İlimizde öyle zenginler var, ama çocukları yok. Biz bu hayırseverlerin üniversiteye bağış yapmasını sağlamayı hedefliyoruz. Yalova’da bir yurt daha yapılmasını istiyoruz. Bu projeyi de hayata geçireceğiz. Düzenlenecek kampanyalarla üniversitemize mümkün olan tüm desteği aktaracağız" dedi.
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Niyazi Eruslu ise ilk etapta YÖK’de bekleyen Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Yalova’da açılması için çalışma yapılması gerektiğini dile getirerek, "Valimiz Esengül Civelek ve Yalova Üniversitesi Yüksek Öğretim Vakfı Başkanı Turan Şener’e de bu paraların sağlanmasında yaptıkları çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Sağlık açısından da bir çalışma içerisindeyiz. Bu noktada Tıp Fakültesi’nin çekirdeği olacak olan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin bütün evraklarını hazırladık. Şu anda YÖK’de. Vakıf başkanımızın da desteği ile YÖK’e baskı yapıp onu oradan geçirmemiz lazım" dedi.
Yurt-Kur’un 3 bin öğrenci kapasiteli yeni bir yurt yapma kararı olduğunu anlatan da Eruslu, "Yurt-Kur, 2 bin kız, bin erkek öğrencinin kalabileceği bir yurdu yatırım planına aldı. Yalova Üniversitesi olarak bu yıl yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. Armutlu’da Su Ürünleri Meslek Yüksek Okulu’nda sıkıntı vardı. Onu da kapatıp yerine Tıbbi Aromatik Bitkiler Meslek Yüksek Okulu açıyoruz" diye konuştu.