İstanbul ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRMEDE YENİ MODEL OLAN APPLYBAU’DA SONUÇLAR AÇIKLANDI

ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRMEDE YENİ MODEL OLAN APPLYBAU’DA SONUÇLAR AÇIKLANDI

04.03.2016 - 12:16 | Son Güncellenme:

.

ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRMEDE YENİ MODEL OLAN APPLYBAU’DA SONUÇLAR AÇIKLANDI

Türkiye’de ilk kez Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından uygulanan üniversite yerleştirmedeki yeni model ApplyBAU’da ilk dönem sonuçları açıklandı. Yüzlerce aday öğrenci sınav sonuçlarından önce kişisel özellikleri, yetenekleri, projeleri, istekleri ve en önemlisi hayalleri ile üniversiteli olmak için burs hakkı kazandı.
Türkiye’de her yıl yüz binlerce aday öğrenci girdikleri sınav maratonunu başarılı bir şekilde bitirerek üniversiteli olmayı hedefliyor. Adaylar sınav sonuçlarına göre okuyabilecekleri bölümleri seçiyor, diledikleri bölüme puanı yetmeyen adaylar ise puanına uygun bölümleri seçerek hayallerinde olmayan meslekleri yapmak zorunda kalabiliyor. Dünyanın önde gelen birçok üniversitesinde ‘Başvuru-Kabul’ adı ile uygulanan ve Türkiye’de de ilk kez Bahçeşehir Üniversitesi tarafından uygulanan ApplyBAU ile üniversite adayları, kişisel özellikleri, yetenekleri, projeleri, istekleri ve en önemlisi hayalleri ile üniversitenin kapılarını aralıyor. ApplyBAU ile öğrenciler, üniversite sınavında aldıkları puanlardan bağımsız olarak hayalindeki bölüme yerleşme şansı yakalıyor. Adaylar yeteneklerine uygun bölümü gerçek anlamda seçebilirken, üniversiteler de gelecekteki öğrencilerini tanıma ve seçme şansı yakalıyor.
242 BİN ADAY APPLYBAU’YA ULAŞTI
Bu yıl ApplyBAU başvurularının yapıldığı ilk dönem sonuçlarına göre Türkiye’nin 70 farklı ilinden 242 bin aday öğrenci ApplyBAU ile ilgili bilgi alırken, bin 104 farklı lisede okuyan aday öğrenci başvuru yaptı. 21 Kasım 2015 - 28 Şubat 2016 tarihleri arasında www.applybau.com adresindeki başvurularını tamamlayan aday öğrenciler ise, yüzde 100 oranına kadar farklı dilimlerde burs kazanarak merkezi yerleştirme ile burs aldıkları bölüme yerleşecekleri günü beklemeye başladı.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ DE BAŞVURUYOR
Türkiye’nin üniversite yerleştirmede yeni modeli olan ApplyBAU’ya hali hazırda herhangi bir üniversitede herhangi bir bölümde okuyan yüzlerce öğrenci de hayalindeki mesleğe ulaşmak için başvuruyor. Okuduğu bölümden memnun olmayan ya da hayalindeki mesleği yapmak için gerekli bölümde okuyamayan yüzlerce üniversite öğrencisi hayallerindeki mesleğe kavuşmak için ApplyBAU’ya başvuruyor.
BAŞVURULAR AKADEMİSYENLER TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLİYOR
Uygulamaya başlandığı 2013 yılından bu yana aday öğrencilerin yetenekleri ve istekleri doğrultusunda hayallerindeki mesleğe kavuşmak için başvurduğu ApplyBAU sistemi, her yıl iki ana dönem ve bir de tercih döneminde olmak üzere başvuruları kabul ediyor. Öğrencilerin hayallerini, projelerini, sosyal sorumluluk alanında yaptığı girişimleri anlatarak başvurduğu ApplyBAU sisteminde, başvurular akademisyenlerden oluşan komisyon tarafından değerlendiriliyor ve adayın okumak istediği bölümler ile ilgili birçok farklı oranda burs belirleniyor.
İKİNCİ DÖNEM BAŞVURULARI BAŞLADI
Her yıl iki ana dönem ve bir de tercih döneminde başvuru kabul eden ApplyBAU’da ilk dönem sonuçlarının açıklanmasının ardından ikinci dönem başvuruları da başladı. Hayalindeki mesleğe bir adım daha yaklaşmak isteyen adaylar www.applybau.com adresinden başvurularını gerçekleştirebiliyor.