Bursa Üniversiteli Genç Kızın Bileğini Dünyada Büken Yok

Üniversiteli Genç Kızın Bileğini Dünyada Büken Yok

03.11.2017 - 11:36 | Son Güncellenme:

Bilek güreşinde 6 yılda 3 dünya, 5 Avrupa ve birçok Türkiye şampiyonluklarına imza atan üniversite öğrencisi Gülistan Korkmaz'ın bileği bükülmüyor Bursa'da üniversite eğitimini sürdüren genç sporcu: "Bu spora başladığım ilk gün başarabileceğime inandım. Kürsüdeyken Türk bayrağını dalgalandırıyorum, İstiklal Marşı'nı okutuyorum, insanlar başarıma imrenerek bakıyor. Bu da beni mutlu ediyor'' "Futbol, voleybol ve basketbol gibi branşlara gösterilen ilginin ancak 10'da 1'ini görüyoruz. Bu da bizi üzüyor"

Üniversiteli Genç Kızın Bileğini Dünyada Büken Yok

BURSA (AA) - HÜSEYİN YEŞİLKAVAK - Kilis'te rastlantı sonucu başladığı bilek güreşinde, 6 yılda 3 dünya, 5 Avrupa ve birçok Türkiye şampiyonlukları elde eden genç sporcu Gülistan Korkmaz, başarılarına her geçen gün bir yenisini eklemenin gururunu yaşıyor.

Haberin Devamı

Bursa'da Uludağ Üniversitesi (UÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi olan Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son olarak 7 Eylül'de Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda genç bayanlar 50 kiloda birinci olduğunu ve kariyerinde 3. dünya şampiyonluğunu elde ettiğini belirtti.

Kilis'te 1997 yılında dünyaya geldiğini, babasının işçi emeklisi, annesinin de ev hanımı olduğunu anlatan Gülistan Korkmaz, bilek güreşiyle de ilginç bir tanışma hikayesinin bulunduğunu ifade etti.

Korkmaz, Kilis'te 2011 yılında lisede okurken derslerine katkısı olsun diye Kültür Evi'nde matematik kursuna gittiğini anlatarak, "Daha sonra oranın müdürünün bilek güreşi antrenörü olduğunu öğrendim. Sporcuları gelip gitmeye başlamıştı bulunduğumuz yere." dedi.

Haberin Devamı

Bir süre sonra merkeze bilek güreşi masalarının getirildiğini aktaran Gülistan Korkmaz, "Sporcular antrenman yapıyorlardı. Benim ilgimi çekti. Onların da dikkatini çekmiş olacak ki beni yanlarına çağırdılar. 'Sen de bizim aramıza katıl' dediler. Ben de hevesle onların bu teklifi üzerine çok düşünmedim ve aralarına katıldım. Daha sonra 'Senin kolun çok iyi' dediler ve durumu hocaya anlattılar. Hoca da koluma baktı ve 'Senden olur' deyince heveslendim ve bilek güreşine başladım." diye konuştu.

Korkmaz, Kilis'te kızların alışılmışın dışında bir sporla uğraşmasının insanlara farklı geldiğini, kendisinin de bunu aşmasının kolay olmadığını dile getirdi.

- İlk şampiyonada birincilik

Bilek güreşine başladığı ilk yıl katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda birincilik elde ettiğinin altını çizen Korkmaz, "Sonraki yıllarda Avrupa ve dünya şampiyonalarına gittim. Avrupa ve dünya şampiyonu oldum. Bugüne kadar 3 dünya, 5 Avrupa ve sayısız Türkiye şampiyonluklarım oldu." ifadelerini kullandı.

Korkmaz, bilek güreşine ilk başladığı gün gelecekte iyi bir sporcu olmayı kendisine hedef olarak belirlediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu spora başladığım ilk gün başarabileceğime inandım. 'Dünya şampiyonu olacağım' diye bir hedefim yoktu. İyi bir sporcu olmayı istiyor ve bunun için elimden geleni yapıyordum. İnandım, çalıştım ve başardım. Kürsüdeyken Türk bayrağını dalgalandırıyorum, İstiklal Marşı'nı okutuyorum, insanlar başarıma imrenerek bakıyor. Bu da beni mutlu ediyor. Bir şeyleri başarmak, zirvede olmak güzel bir olay. Bir şeyi yapıyorsak en iyi şekilde yapmalıyız. Çünkü emek veriyorsun, mücadele ediyorsun ve sonunda başarıyorsun. Başarıyı sahiplenmek gerekiyor."

Haberin Devamı

Gülistan Korkmaz, 4 kardeşinin bulunduğunu, kendisinin başarılarının ardından iki kız kardeşinin daha bilek güreşine başladığını, onların da kendisinin yolundan ilerlediklerini anlattı.

- "Başarı varsa onu sahiplenmeli ve büyütmeliyiz"

Bilek güreşine ilk başladığında çevresinin dışında ailesinin de buna çok şaşırdığını kaydeden Korkmaz, "Bilek güreşine başladığımda bana 'Yapacak başka spor mu bulamadın?' diyen babam, bugün 'Benim dünya şampiyonu kızım var' diye çok gururlu. Gerçekten gurur verici bir şey. Ben de ileride çocuklarımın böyle yerle gelip, Türk bayrağını dalgalandırmalarını, İstiklal Marşı'nı o kadar milletin içinde yüksek sesle duyurmalarını elbette isterim." dedi.

Haberin Devamı

Avrupa ve dünya şampiyonluklarına rağmen spor kamuoyundan gereken ilgiyi görememenin üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Korkmaz, şunları dile getirdi:

"Biz amatör bir branş yapıyoruz. Futbol, voleybol ve basketbol gibi branşlara gösterilen ilginin ancak 10'da 1'ini görüyoruz. Bu da bizi üzüyor. Burada da yapılan bir iş, başarı var. Başarıyı küçümsememeliyiz. Başarı varsa onu sahiplenmeli ve büyütmeliyiz. Sonuç olarak ay-yıldızlı forma ile mücadele edip, başarı elde eden sporculara sahip çıkmalıyız. Onların yanında olmalıyız."

- Antrenöründen Korkmaz'a övgü

Gülistan Korkmaz'ın kulübü olan GFC Görükle Spor Kulübünün başkanı ve aynı zamanda antrenörü Kadir Gırdoğlu da sporcusuyla gurur duyduklarını söyledi.

Korkmaz'ın başarısındaki en büyük payın çalışkanlığı olduğunu vurgulayan Gırdoğlu, şöyle konuştu:

"Çok çalışıyor. Çalışmasının karşılığını da şampiyonalarda elde ettiği derecelerle alıyor. Şampiyonalar öncesinde 59-60 kilodan 50 kiloya düşüyor. 10 kilo düşüp de tekrar başarılı olması dünya genelinde az rastlanan bir şey. Hırs, inanç, azim, düzenli beslenme, hedef koyma olunca başarı da geliyor. Ben Gülistan'ın daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Devamı gelecektir."