Gündem Üniversiteli öğrencilerden oluşan çete, telefonla aradığı 6 bin kişiden 3 milyon TL dolandırdı

Üniversiteli öğrencilerden oluşan çete, telefonla aradığı 6 bin kişiden 3 milyon TL dolandırdı

24.11.2015 - 10:05 | Son Güncellenme:

Üniversiteli öğrencilerden oluşan bir çetenin, kurdukları çağrı merkezinden telefonla aradıkları kişileri 'Bizden sağlık sigortası kullandınız. Yenilemeniz gerekiyor" diyerek dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı. Çetenin bu yöntemi kullanarak şimdiye kadar 6 bin kişiden 3 milyon TL dolandırdığı belirlendi. Polis tarafından yakalanan 14 kişilik çetenin üyelerine mahkeme elektronik kelepçeli ev hapsi cezası verdi. Balkona bile çıkamayacak olan zanlılar, haftada bir karakola gidip imza verecek.

Üniversiteli öğrencilerden oluşan çete, telefonla aradığı 6 bin kişiden 3 milyon TL dolandırdı

Her seferinde yeni yöntemlerle kurbanlarının karşısına çıkan dolandırıcılar bu kez farklı bir yolu tercih etti. İstanbul polisi artan şikayetler üzerine yaptığı araştırmada üniversiteli öğrencilerden oluşan 14 kişilik bir çetenin varlığına ulaştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kağıthane'de düzenlediği operasyonda liderliğini M.Y. ve U.S'nin yaptığı "siber dolandırıcılık" çetesini çökertti. Baskında 14 kişi gözaltına alındı.

Emniyette yapılan sorgulamada zanlıların kullandığı yöntem de ortaya çıktı. Edinilin bilgiye göre, çağrı merkezlerinden kurbanlarını arayan çete üyelerinin, "Bizden 1 yıllık sağlık sigortası kullanmışsınız", "1 yıllık sınırsız check-up kullanmışsınız" ya da "Sigorta hizmeti ve yol yardımı almışsınız" dediklerinden bir yıllık yenileme için 600 TL, itiraz edenlerden de ‘iptal işlemi’ adı altında 300 TL topladıkları tespit edildi. Çetenin bu yöntemle toplam 3 milyon TL vurgun gerçekleştirdiği tespit edildi.

EV HAPSİ ALAN ÇETE ÜYELERİ BALKONA BİLE ÇIKAMAYACAK

Haberin Devamı

Çetenin bu yöntemi kullanarak bugüne kadar 6 bin kişiden 3 milyon TL para dolandırdığı belirlendi. Öte yandan çağrı merkezindeki bilgisayarlarda da “Regex” adlı programın kurulu olduğu, bu program sayesinde cep telefonundan kart bilgilerini tuşlayanların tüm bilgilerinin ele geçirildiği görüldü.

Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen çete üyelerine ise mahkeme örnek bir ceza verdi. 8’i kadın 14 çete üyesi, elektronik kelepçeli ev hapsine çarptırıldı. Bu cezayı alan çete üyeleri evlerinin balkonuna dahi çıkamayacak. Haftada 1 gün, 2 saatlik izinle bağlı bulundukları karakola giderek imza atacak. 2 çete üyesi ise halen aranıyor.