Gündem Ünlü AVM'de rezalet! İtfaiyeyi içeri almadılar

Ünlü AVM'de rezalet! İtfaiyeyi içeri almadılar

09.10.2014 - 16:20 | Son Güncellenme:

.

Ünlü AVMde rezalet İtfaiyeyi içeri almadılar

NİŞANTAŞI’nda bir alışveriş merkezinin (AVM) 4’üncü katında bir restoranın mutfağında yangın çıktı. Yangın otomatik olarak devreye giren sistemle söndürüldü. Olay yerine gelen itfaiye ekibi geri gönderildi. Ancak AVM’nin yeniden duman altında kalması üzerine itfaiyeden tekrar yardım istendi. AVM bir süre personel ve müşterilere kapalı kaldı.

Haberin Devamı

Nişantaşı’ndaki bir AVM’nin 4’üncü katında bulunan Çin restoranında kızartma yağının tutuşması sonucu saat 12.15’te yangın çıktı. Çevreye dumanlar yayıldı. Yağmurlama sistemi devreye girince, zemin suyla doldu. Bina girişlere kapatılırken, müşteri ve çalışanlar tahliye edildi. İhbar üzerine binaya Mecidiyeköy İtfaiye Grubu’ndan ekip sevkedildi. İddiaya göre, bina görevlileri, olay yerine gelen itfaiye ekibine sorun olmadığını ve problemin sistem tarafından halledildiği belirtti. İtfaiyeciler alışveriş merkezi ve yangının çıktığı yere alınmadı. İtfaiye ekibi itfaiye aracını az ileriye çekerek beklemeye başladı. Kısa süre sonra itfaiyecilerin yanına gelen bir görevli, itfaiye aracının binanın arka tarafında bulunan otopark girişine götürülmesini istedi.

Haberin Devamı

İtfaiye görevlileri, "Bu itfaiyelik olay. Bu olaydan dolayı olumsuz rapor verilecektir. İtfaiye çağırıyorsunuz, geliyoruz. Arabayı koymuyor. Böyle bir şey olur mu? İtfaiyenin otopark girişi olur mu? İtfaiye bir olay varsa, en uygun yere çeker" dedikten sonra, olay yerinden ayrıldı.

Alışveriş merkezi önünde bekleyen bir müşteri "Yarım saat, 35 dakikadır burada bekliyorum. İtfaiyeyi görüyorsunuz, geldi almadılar. ‘Hiçbir sıkıntı yok. Hallettik’ dediler. Sanırım itfaiyeciler ileride bekliyor" dedi. İtfaiyeciler tutanak tuttuktan sonra, olay yerinden ayrıldı. Çalışan personel içeriye alınmaya başlandı.

İtfaiye ekibinin gönderilmesinden yaklaşık 15 dakika sonra, dumanlar havalandırma boşluğundan bir üst kata yayıldı. İçeriye alınan personel, tekrar boşaltıldı. İtfaiye komuta merkezi aranarak yeniden yardım istendi. Beyoğlu İtfaiye Grubu’ndan başka bir başlangıç aracı 13.21’de olay yerine geldi. Bu defa araç alışveriş merkezinin arka tarafındaki otopark kapısının önünde durdu. İtfaiyeciler binada yaklaşık bir saat kaldıktan sonra ayrıldı. Alışveriş Merkezi uzun süre, personel ve vatandaşa kapalı kaldı.