Dünya Ünlü ‘hacker’ın karanlık ölümü

Ünlü ‘hacker’ın karanlık ölümü

18.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ünlü internet korsanı Adrian Lamo ölü bulundu. Amerikan ordusunun gizli belgelerini ele geçiren, aynı zamanda FBI’a çalışan Lamo’nun ölümü şüphe yarattı!

Ünlü ‘hacker’ın karanlık ölümü

Nedeni açıklanmadı!

Haberin Devamı

Kolombiya kökenli ünlü hacker Adrian Lamo (37) Amerika Kansas’taki evinde bir komşusu tarafından ölü bulundu. ‘Hacker’ın ölümü babası tarafından sosyal medyada duyuruldu. Baba, “Büyük hüzün ve kırık bir kalple Adrian’ın ölümünü bildirmeliyim. Parlak bir akıl ve merhametli ruh gitti, o benim sevgili oğlumdu” paylaşımında bulundu. Dünyada casuslar savaşının hareketlendiği bir dönemde hayatını kaybeden Lamo’nun ölüm nedeni açıklanmadı.

Hayata esrarengiz veda

Ölümü şüpheli hale getiren ise Lamo’nun geçmişte yaptıkları... Lamo ilk olarak 2000’li yılların başlarında New York Times, Microsoft ve Yahoo gibi dünya markalarının sistemlerine sızarak, internet korsanlığında adını duyurmuştu. Asıl ününü ise Amerikan ordusunun gizli belgelerini ele geçirerek yapmıştı.

Haberin Devamı


İhbar etmişti

Lamo, ABD ordusunun Afganistan ve Irak’taki savaş suçlarını da içeren 750 bin belgeyi WikiLeaks’e sızdıran kişinin, daha sonra cinsiyet değiştirerek Chelsea Manning adını alan asker Bradley Manning olduğunu FBI’a ihbar etmesiyle de tanınıyordu. Bu ihbarı yüzünden de ‘Dünyanın en nefret edilen sanal korsanı’ olarak anılıyordu. Hacker alemi şimdi Adrian Lamo’nun gerçek ölüm nedeninin açıklanıp açıklanmayacağını merak ediyor.