Gündem Ünlü yazar hayatını kaybetti

Ünlü yazar hayatını kaybetti

11.08.2015 - 17:00 | Son Güncellenme:

Gazeteci, yazar, şair, eleştirmen Tarık Dursun K. (Kakınç) İzmir'de tedavi gördüğü hastanede 84 yaşında hayatını kaybetti

Ünlü yazar hayatını kaybetti

Yazın ve sanat dünyası çok yönlü bir sanat insanını daha kaybetti. Bir süredir yaşamını İzmir'in Foça ve Karşıyaka ilçesinde geçiren Tarık Dursun K, tedavi gördüğü Alsancak Devlet Hastanesi'nde bugün saat 16.00'da akciğer yetmezliğine vefat etti. Bir süredir parkinson tedavisi gören Tarık Dursun K, dün durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırılmıştı.

Anadolu Gazetesi, Yeni Gün, Ankara Ulus, Yeni İstanbul ve Vatan gazetelerinde günlük yazılar, Pazar Postası ve Akis dergilerinde sinema eleştirileri yazan, senaryo yazıp rejisörlük yapan Tarık Dursun K, sanat dergileri de çıkardı. Şiirle başladığı yazın hayatına hikayeyle devam eden Tarık Tursun K, sanatın hemen her dalında eserler verdi. Romanlar, denemeler, eleştiriler, çocuk kitapları yazan, Tarık Dursun K, çeviri de yaptı.

1961 Türk Dil Kurumu Hikaye Ödülü, 1967 Sait Faik Hikaye Armağanı, 1984 Orhan Kemal Roman Armağanı, 1985 Sait Faik Hikaye Armağanı, 1987 Türkiye İş Bankası Büyük Edebiyat Ödülü, 1991 Yunus Nadi Roman Armağanı, 2006 Sedat Simavi Edebiyat Ödülü'nü kazanan Tarık Dursun K, geçtiğimiz yıl İzmir Gazeteciler Cemiyeti Onur Üyeliği'ne alınmıştı.