Gündem Ünlü yönetmen Ülkü Erakalın son yolculuğuna uğurlandı

Ünlü yönetmen Ülkü Erakalın son yolculuğuna uğurlandı

07.04.2016 - 16:33 | Son Güncellenme:

Bir süredir tedavi gördüğü Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde dün hayatını kaybeden yapımcı yönetmen Ülkü Erakalın, son yolculuğuna uğurlandı.  Erakalın'ın yönetmenliğini yaptığı sinema filmlerinde başrolü üstlenen Yeşilçam'ın usta aktör ve aktrislerinin cenaze töreninde katılmaması dikkat çekti.

Ünlü yönetmen Ülkü Erakalın son yolculuğuna uğurlandı

Böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayata veda eden Yeşilçam’ın usta yönetmenlerinden Ülkü Erakalın için Teşvikiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene başta ailesi olmak üzere, yakınları, sanatçı dostları ve Yeşilçam’dan sinema sanatçısı dostları katıldı. Cami avlusunda taziyeleri eşi Nebahat Erakalın, oğulları Murat, Devrim ve Hakan Erakalın kabul etti.

Haberin Devamı

Nebahat Erakalın, eşinin tabutuna sarılarak gözyaşı dökerken oğulları ise büyük üzüntü yaşadı.

YEŞİLÇAM’A BÜYÜK KATKILARI OLDU

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Murat Erakalın, babasının onlarca film çekerek Yeşilçam’a büyük katkıları olduğunu böyledi. Erakalın, "Babam herkesin yardımına koşar, bedava film çeker, para almazdı. Böyle bir insandı ve bunu kimse inkar edemez" diye konuştu.

SON ARZUSU TÖRENE KATILIP ’YAŞAM BOYU BAŞARI VE SİNEMA ÖDÜLÜNÜ’ ALMAKTI

Murat Erakalın, bu yıl gerçekleşecek 35’inci İstanbul Film Festivali kapsamında ’Yaşam Boyu Başarı ve Sinema Onur Ödülü’ne layık görülen babasının hastanedeyken en son arzusunun törene katılarak ödülünü almak olduğunu açıkladı. Erakalın, "Babam ödülünü 15 Nisan’da düzenlenecek törenle alacaktı. Babamın en büyük hayali bu törene katılarak kırmızı halıda yürümek ve ödülünü almaktı. Malesef bu olmadı. Muhmemelen o ödülü ben alacağım ve babamın evinde en güzel yere koyacağım" dedi.

Haberin Devamı

Cenazeye katılan sanatçı dostları da Ülkü Erakalın’ın kaybetmekten dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

SANATÇI DOSTLARI ÜZÜNTÜLERİNİ DİLE GETİRDİ

Filmlerinde bir çok kez rol alan sinema oyuncusu Nuri Alço, Ülkü Erakalın’ın Türk sinemasının en büyük yönetmenlerinden birini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Alço, "Elim bir hastalığa yakalandı. Ankara’da yine bir ödül töreninde rahatsızlanmıştı ve hastaneye zor yetiştirmiştim. Türkiye’nin en büyük yönetmenlerinden biridir. Türkan Şoray’ından tutun Göksel Arsoy’a Ediz Hun’a kadar film çekmediği oyuncu kalmamıştır. Duygusal, hassas, süfleleri kendisi veren oyuncuyu bilhassa kendisi oynatan aynı zamanda işine bağlı dakik bir yönetmendi. Başımız sağolsun" diye konuştu.

SANATÇI CİHAT TAMER: TÜRK SİNEMASININ EFSANELERİNDEN BİRİYDİ

Tiyatro ve Sinema sanatçısı Cihat Tamer ise, Ülkü Erakalın’ın Türk sinemasının saygı değer yönetmenlerinden ve efsane isimlerinden biri olduğunu ifade etti. Ülkü Erakalın için "Her konuda bilgi sahibi, dört dörtlük bir yönetmendi" diyen Tamer, "Biz 1967’de Devekuşu Kabare’de oynarken oyunlarımıza gelip izlemişti. İlk orada tanıştık. Çok takdir edilen bir insandı. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SAFA ÖNAL: PERDE KAPANIYOR

Yönetmen Safa Önal ise 59 yıllık dostunu kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadığını belirtti. Önal, "Yeşilçam’ı Yeşilçam yapanlardan biriydi. Ülkü çok çalışkan biriydi. Kimseyi kırmayan, ses tonunun yükseldiğini hiç görmediğim başka türlü, zarif bir adamdı. Yavaş yavaş, birer birer Metin Erksan ile başladı, Halit Refiğ ile devam etti, Memduh Ün geldi, şimdi Ülkü aramızdan ayrıldı. Yeşilçam’a emeği çoktur. Yavaş yavaş, çağrılmaktayız ve eksilmekteyiz. Perde yavaş yavaş kapanıyor" şeklinde konuştu

Öğle namazının ardından Ülkü Erakalın için cenaze namazı kılındı. Tabutun omuzlara alındığı sırada helallik alınmadığının hatırlatılması üzerine namazı kıldıran imam cemaatten özür diledi. Tabut tekrar musalla taşına konarak helallik alındı. Alkışlar arasında cenaze aracına taşınan Ülkü Erakalın cenazesi, Beyoğlu Kulaksız mezarlığında toprağa verildi.