Saç Bakımı Ünlülerden akıllı hamle

Ünlülerden akıllı hamle

19.08.2015 - 15:19 | Son Güncellenme:

Son günlerde saçlarını kısacık kestiren ünlülerin aslında mantıklı bir adım attığını biliyor muydunuz?

Ünlülerden akıllı hamle

Sanat dünyasının ünlü kadınları arasında başlayan kısa saç modası hızla yayılırken, uzmanlar bu akımın yaz yorgunu saçların sonbahar-kışa canlı ve hacimli girmesini sağlayacağı görüşünde.

Haberin Devamı

-Saç ve Saç Derisi Uzmanı (Trikolog) Talat Sam:

“Yaz döneminde saçlarımız aşırı sıcak, yüksek nem, havuz suyundaki klor ve tuzlu deniz suyu gibi dış etmenlerle oldukça hırpalandı. Son günlerde moda haline gelen kısa saç, bu yorgunluğun yerine canlı ve dolgun saçların gelmesi için güzel bir fırsat”

Son günlerde cemiyet hayatının ve sanat dünyasının ünlü kadınları, sosyal medyada kısacık kestirdikleri saçları ile yeni imajlarını paylaşıyor. Uzmanlar, kısa sürede trend haline gelen kısa saçların getirdiği imajın yanı sıra, yaz aylarında “yorulan” saçların sonbahar-kışa canlı ve hacimli girmesi için “çok akıllı bir hamle” olduğu görüşünde.

Şebnem Dönmez ve Tuba Büyüküstün gibi isimlerin başlattığı kısa saç modası, özellikle sosyal medya kullanıcıları tarafından oldukça benimsendi. Ünlü isimlerin yeni saç modellerini kendilerine örnek kabul eden hayranları da saçlarını kısa kestirmeye başladı.

Haberin Devamı

LTS Teknoloji Grup Yönetim Kurulu Başkanı, Trikolog Talat Sam, saç ve saç derisi uzmanı olarak ünlülerin başlattığı bu akıma tam destek verdiğini kaydetti.

Talat Sam, yaz döneminde saçların aşırı sıcaklar, yüksek nem, klorlu havuz suyu ve tuzlu deniz suyu gibi etmenlerle oldukça yıprandığına işaret ederek, şunları söyledi:

“Doğal olarak yaz aylarındaki bu sorun en fazla saçları uzun kadınları etkiliyor. Saç kalitesinde haziran ile başlayan düşüş, eylül, ekim aylarına geldiğinde tavan yapıyor. Tarzları ile geniş kitleleri etkileyen genç bayan sanatçıları, başlattıkları kısa saç akımı nedeniyle kutluyorum.

Çünkü kısa saç, yaşanan yaz yorgunluğunu kısa sürede gidermek için güzel bir fırsat. Saçları kısa şekilde kestirmek kırıklardan kurtulmayı, saçların güçlenmesini ve daha sağlıklı uzamasını sağlıyor. Daha kısa saçlar, daha az kimyasal madde, daha kısa süreli fön ve yıka-çık rahatlığı anlamına geliyor. Ayrıca, kadınların bu yaz adeta favorisi haline gelen ama saça çok ciddi zarar veren ombre gibi uygulamalar da kısa saçlarda pek söz konusu olmuyor.

Oksijen oranı yükseltilmiş Revox At Kuyruğu Şampuanı gibi tamamen bitkisel ekstralarla üretilen şampuanlar kullanıldığında bu bitki özleri saç derisine çok daha fazla nüfuz edebiliyor. Saçlarını kısacık kesen kadınlar, sonbahar-kış aylarında çok daha hacimli ve sağlıklı saçlara sahip olacak.”

Yazarlar