Cadde Ünlülerden OHAL kararına destek

Ünlülerden OHAL kararına destek

22.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’de 3 ay süreliğine olağanüstü hal ilan edildiğini açıklamasının ardından ünlü isimler de sosyal medyadan destek yağdırdı

Ünlülerden OHAL kararına destek

15 Temmuz akşamı yaşanılan darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamada, üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı. Açıklamanın ardından sosyal medyada ‘#OHAL’ hashtag’i ile binlerce yorum yapıldı. Ünlü isimlerde OHAL ilan edilmesinin ardından düşüncelerini takipçileriyle paylaştı ve destek verdi.

Haberin Devamı

İşte ünlülerin yorumları:

‘Panik yapmayın’

- Mustafa Ceceli: Ülkemizi feraha çıkarmak ve başka 15 Temmuz’lar görmemek için ilan edilen OHAL’in hayır getirmesi temennisiyle.

- Tuba Ünsal: Demokrasi elden gidiyor diyenler, bir sakin. Fransa 2. OHAL’e girdi. Hayır optimist değilim sadece hemen başlanan ‘Biz bittik’lerden sıkıldım. 93 yılında Şanlıurfa’da çocuktum. O bölgenin yıllarca OHAL’de olduğunu hatırlayın. Şimdi oralardaki kardeşlerimizi hatırlama zamanı.

- Niran Ünsal: OHAL’de arkamıza yaslanıyor ve olacakları izliyoruz.

- Bülent Emrah Parlak: OHAL nedir? Kürt arkadaşlarınızı arayın sizlere yardımcı olacaklardır.

- Onur Akay: Toplumun tüm kesimleri birleşirse, ‘OHAL’ BU HAL’den iyidir...

- Erhan Çelik: Fransa OHAL kararı alınca demokrasi, Türkiye OHAL kararı alınca sivil darbe! Yersen...

- Gökhan Özen: OHAL sürecinin vatanım ve milletim adına en hayırlı şekilde sonuçlanmasını diliyorum. Milletçe birlik ve beraberlik içinde.

- Cem Özer: Kızım aradı, OHAL’i sordu. Yıllarca sıkı yönetim yaşamış bir kuşağın çocuğu olarak, ‘Yasal bir durumdur, hayat kendi pratiğinde aynen devam eder’ dedim. Panik yapmayın, ekmek stoklamayın, bayatlar.

Haberin Devamı

Meydanlarda halkla iç içe

Ünlülerden OHAL kararına destek


Demokrasi nöbeti için sokağa çıkan binlerce kişiye, ünlü isimler de şehrin dört bir yanından destek veriyor. ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ dizisinde ‘Polat Alemdar’ karakterini canlandıran Necati Şaşmaz Taksim Meydanı’ndaki platformdan halka seslendi. Oyuncu, “Milli irademizi çiğnemeye, demokrasimizi askıya almaya çalıştılar. Biz dimdik ayakta durduk. Milletimiz bu demokrasi savaşında darbenin karşısında durdu. Gücümüzü demokrasiden alıyoruz. Biz hep bütünüz ve demokrasinin yanındayız. Onlar insan sever göründüler. Birçok insanı Allah ile kandırdılar. Ama bugün gerçek yüzlerini gördük. 14’üncü yılına giren ‘Kurtlar Vadisi Pusu’da bu gerçeği anlatmaya çalışıyorduk. Dizinin başında ‘Bunlar hayal ürünüdür’ diye yazıyorduk, gördük ki acı bir gerçekmiş” dedi.