Gündem Unutulan gazlı bez öldürüyordu

Unutulan gazlı bez öldürüyordu

24.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geniz eti ameliyatı olan Timuçin, boğazında unutulan gazlı bez yüzünden ölümden döndü

Unutulan gazlı bez öldürüyordu

İzmir’de bir özel hastanede geniz eti ameliyatı olan 7 yaşındaki Timuçin Metehan Şen, boğazında unutulan gazlı bez nedeniyle ölümden döndü. 6 gün boyunca hiçbir şey yiyip içemeyen, nefes almakta bile güçlük çeken küçük Timuçin’in şikâyetlerinin artması üzerine, anne ve babası tarafından kontrole götürüldü. Ancak yine de rağmen fark edilmeyen gazlı bez, çocuğun kusması üzerine boğazından çıktı.
Kusarken bez çıktı
Bornova’da oturan endüstri mühendisi 34 yaşındaki Mesut Şen ile muhasebeci eşi 36 yaşındaki Gökşen Şen, Tevfik Fikret İlkokulu 2’nci sınıf öğrencisi tek çocukları Timuçin Metehan’ın geniz eti şikâyeti nedeniyle özel bir hastaneye başvurdu. Küçük Timuçin 30 Ocak’ta ameliyata edildi. Ancak ameliyatın ardından kâbus dolu 6 gün geçirdiklerini anlatan Mesut Şen, şöyle konuştu:
“Oğlum su bile içemiyor, yemek yiyemiyordu. Nefes alamadığı için ağzı açık uyuyordu. Ameliyattan 2 gün sonra doktorunu aradık, kontrole çağırdı. Çocuğu besleyemediğimizi söyledi. Ağzında öyle bir koku vardı ki yanına yaklaşılmıyordu, meğer gazlı bez artık içerde iltihaplanmış. 6 gün geçtikten sonra tekrar hastaneye gittik kontrol için ve yine müdahale edilmedi. Eşim bir şeyler yemesi için bir restorana götürmüş. Bu arada çocuk kusmaya çalışıyor ve o anda da bez çıkıyor ağzından. Eşim doktoru aramış ve hemen hastaneye çağırmış. Çocuğum resmen ölümden döndü.”
Savcılığa suç duyurusu
Yaşadıklarını anlatırken gözleri dolan anne Gökşen Şen, “O gün zorla çocuğuma yemek yedirdim. Ayağa kalkınca dili dışarı çıktı zannettim. Ne yapacağımı bilemedim, hemen doktoru aradım. Çocuğum fenalaşınca, yavaş yavaş bezi çekip çıkarttım ve hastaneye götürdüm. Ondan sonra başka bir doktora gittim ve çocuğun yaşadığı bütün şikâyetler bitti. Diğer doktor, ’Çocuğu iyi ki uyutmamışsınız’ dedi. Benim buradan anladığım, eğer ben çocuğumu uyutsaydım, son uykusuna dalacaktı. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.