Ordu Ünye'de Engelli Öğrenciler İçin Protokol İmzalandı

Ünye'de Engelli Öğrenciler İçin Protokol İmzalandı

12.10.2017 - 13:39 | Son Güncellenme:

.

Ünyede Engelli Öğrenciler İçin Protokol İmzalandı

ORDU (AA) - Ünye ilçesinde zihinsel engellilerin eğitimine ilişkin protokol imzalandı.

Haberin Devamı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Fehmi Cerrahoğlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu ile Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) işbirliğinde yapılacak protokol için imza töreni düzenlendi.

ÜTSO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, ÜTSO Başkanı Durmuş Zor ve Fehmi Cerrahoğlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu Müdürü Şinasi Coşkan arasında protokol imzalandı.

İmzanın ardından Coşkan, yaptığı konuşmada, hafif zihinsel engelli bireylere okulda ve iş yerlerinde alanın gerektirdiği teorik bilgiler ile uygulamalı temel iş bilgisi ve becerisi kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Bireylere mesleki bilgi ve beceri kazandırmanın yanında onları toplumla bütünleştirmeyi de hedeflediklerini vurgulayan Coşkan, "Okulumuzda hali hazırda El Sanatları Teknolojisi alanı bulunmakla birlikte bugün imzalanan protokol ile Yiyecek İçecek Hizmetleri ve Konaklama Seyahat Hizmetleri alanlarının da okulumuzda açılış işlemlerini başlatmış bulunuyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Coşkan, zihinsel engelli bireylerin topluma kazandırılması ve sosyalleşmelerine katkıda bulunmayı, engelleri aşarak işe ve mesleklere hazırlamayı istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Akademik bilgi ve becerilerin yanında iş eğitimi uygulamaları ile toplumun üretken ve meslek sahibi bir birey haline getirmek ve nihayetinde onları hayatın içinde tutmak istiyoruz. Konaklama Seyahat Hizmetleri alanı ile birlikte hafif zihinsel yetersizliği olan bireylere, Ön Büro ve Kat Hizmetleri dallarına ait yeterliliklerinin kazandırılması hedeflenirken, Yiyecek İçecek Hizmetleri ile hafif zihinsel yetersizliği olan bireylere, mutfak, servis ve bulaşık dallarına ait yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır."

Coşkan, şu an kayıtlı öğrenci sayısının 30 olduğunu, 23 yaşından gün almamış ortaokul mezunu hafif zihinsel öğrenme yetersizliği olan bireylerin kayıt olabildiğini aktardı.