İzmir Urayna'da Doğdu, Artık İzmirli Bir Türk Gibi

Urayna'da Doğdu, Artık İzmirli Bir Türk Gibi

21.11.2017 - 16:13 | Son Güncellenme:

.

Uraynada Doğdu, Artık İzmirli Bir Türk Gibi

Polonyalı bir anne ve Rus bir babanın kızı olarak Ukrayna’da dünyaya gelen İren Beste Özerk isimli kadın girişimci, uzun yıllar lojistik ve dış ticaret sektöründe çalıştıktan sonra KOSGEB desteği alıp kendi işini kurdu.
İzmir’de yaşayan kadın girişimci İren Beste Özerk aslında Polonyalı bir anne ve Rus bir babanın kızı olarak Ukrayna’da dünyaya geldi. Türkiye’ye gelmeden önce Rusya’da bir TV kanalında muhabirlikten yöneticiliğe kadar görevlerde bulunan Özerk, Rusya’ya iş yapmaya gelen Türklerle tanıştı ve onların sayesinde Türkiye’ye geldi. İzmir’de kendine ait otomobil bakım markası bulunan Özerk, Atatürk sevgisi hakkında "Sovyet döneminde okuduğum için Lenin’in kitaplarının hepsi ezberimde. Ancak pek çok ülke görmüş ve iki lideri de ayrıntılı olarak okumuş birisi olarak şunu söyleyebilirim; Lenin’i hayalci, Atatürk’ü gerçekçi buluyorum. İki liderin de yaptıkları ortada fakat Atatürk’ün daha kalıcı bir eser bıraktığını düşünüyorum. Ben tam anlamıyla kendimi Atatürkçü olarak kabul ediyorum. Atatürk planladığı hemen her şeyi gerçekleştirmiş bir lider. Her şeyi zamana ve mekana uygun yapmış fakat geleceği de düşünmüş. Atatürk benim için her zaman bir ilham kaynağı olmaya devam edecek" dedi.
İzmir’de istediği gibi yaşamaya ve istediği dili konuşmaya başladığını kaydeden Özerk, "Önce Mavişehir’e taşındım sonra Bostanlı’ya. Ben tam bir Karşıyakalıyım yani 35,5. Kariyer olarak da başarılı arkadaşlarım sayesinde İzmir’de geniş bir çevrem olmaya başladı. Tanıştığım herkesten büyük destek gördüm ve bu beni çok etkiledi" diye konuştu.

"Türkiye karşıtı propagandalar var ama ben hep güler yüz gördüm"
Türklerin yardımseverliğinden çok etkilendiğini belirten Özerk, yaşadığı güzel anıları da şöyle anlattı:
"Hiç unutmadığım bir olay var. İzmir’i pek bilmiyordum. Arkadaşlarım Çeşme’ye davet etti. Ben de Bostanlı’dan arabalı vapura bindim ama nasıl gideceğimi bilmiyorum. Ben de vapurda sordum nasıl gidebilirim diye. Yaklaşık 10 aile seferber oldu beni Çeşme’ye götürmek için. Ben içlerinden seçmek zorunda kaldım. O kadar şaşırmıştım ki. Almanya’da yaşayan bir aile çıktı. Çok güzel bir sohbet olmuştu. Yabancı ülkelerdeki Türkiye karşıtı propagandaları hep duymuştum ama ben Türk insanından hep güler yüz ve yardım gördüm. Hiç unutmam bir gün taksiden inerken Mavişehir’de cüzdanımı düşürdüm ve farkında değildim. Cüzdanımda ciddi miktarda döviz vardı. Hiç tanımadığım bir çift beni telefonla arayıp, ’Kusura bakmayın cüzdanınızı bulduk ve size ulaşmak için cüzdanı kurcalamak zorunda kaldık. Lütfen gelin cüzdanınızı size teslim edelim’ dediler. Kamera şakasında gibi hissettim, ama şimdi biliyorum ki bu durum gerçek bir İzmirli davranışı; dürüst, samimi, saygılı, yardımsever."