Şanlıurfa Üreten Gençlik Projesi

Üreten Gençlik Projesi

23.05.2017 - 14:43 | Son Güncellenme:

.

Üreten Gençlik Projesi

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Üreten Gençlik Projesi kapsamında teknoloji semineri düzenlendi.

Haberin Devamı

Üreten Gençlik Projesi çerçevesinde alanlarında uzman kişiler, kentteki farklı okulları ziyaret ederek, gençlerin farklı alanlarda bilgi edinmelerinin yanı sıra kendi düşünce, proje ve hayallerini ifade edebilmesi için tecrübe ve bilgilerini gençlerle paylaşıyor.

Şanlıurfa Fen Lisesinde gerçekleştirilen programda, eğitim inovasyon uzmanı Gökhan Yücel, öğrencilere teknoloji, sosyal medya, spor ve maneviyat konularında bilgi verdi.

Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin gençlerin yenilikçi fikirler geliştirmelerini, üretmelerini sağlamak ve hayal güçlerini geliştirmelerine yönelik olduğunu söyledi.

Projede atölye çalışmalarına da yer verildiğini belirten Yücel, şunları kaydetti:

"Gençlerimizin özellikle yenilik alanında fikirlerinin belirlenmesi, bu fikirlerin çeşitli icatlarla ve projelerle somutlaştırılması çok anlamlı bir gelişme. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a bu projeye öncülük ettiği için teşekkür ediyoruz. Bizlerle elimizden geldiği kadarıyla gençlerimizin düşüncelerini biraz daha sürdürebilir, sistematik hale getirme aşamasında yardımcı olabilme adına gayret ediyoruz."

Haberin Devamı

Seminerin ardından proje kapsamında öğrencilere, çeşitli materyaller verilerek hayal güçlerini kullanarak proje üretmeleri istendi.

Kentte 24 Mayıs tarihine kadar sürecek etkinliklerde öğrenciler tarafından hazırlanacak projeler, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerince değerlendirilecek. Yarışmada gerece giren projelere çeşitli ödüller verilecek.