Ekonomi Üretici fırtına zararının karşılanmasını istiyor

Üretici fırtına zararının karşılanmasını istiyor

20.12.2016 - 12:06 | Son Güncellenme:

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde fırtınada yıkılan seralardaki zararın sigorta fonundan karşılanması için çalışma başlatıldı.

Üretici fırtına zararının karşılanmasını istiyor

14 Aralık'ta yaşanan fırtına felaketinin ardından Anamur İlçesi'nde gelen AK Parti Milletvekilleri Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın, afette zarar gören çiftçileri, Ziraat Odası ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Vekiller, konuyla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım'a bilgi verildiğini, afetle ilgili yaraların sarılması için hükümet tarafından gerekli girişimlerin başlatıldığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Afet bölgesini gezilerinin ardından bir değerlendirme yapan AK Parti İlçe Başkanı M. Feyzullah Yılmaz, buna benzer bir afetin 2008'de yaşandığını ve Anamur'un büyük zarar gördüğünü söyledi. Yılmaz, "Öncelikle çilek ve muz üreticilerinin uğradıkları zararın sigorta şirketleri tarafından karşılanmayan kesimlerini sigorta fonundan karşılanması için çalışıyoruz. Bunun dışında sigortası bir kaç gün önce biten ve eksper çağıran sera sahiplerinin sigortalarının kabul edilmesi için Ankara ile temas halindeyiz. Eksperlerin gerek yoğunlukları, gerekse başka sebeplerden zamanında gelmemeleri nedeni ile üreticinin seralarının sigortası sayılmasının önüne geçmeye çalışıyoruz" dedi.