Manisa Üreticiden Sahte Kırkağaç Kavunu Tepkisi

Üreticiden Sahte Kırkağaç Kavunu Tepkisi

25.07.2017 - 14:04 | Son Güncellenme:

.

Üreticiden Sahte Kırkağaç Kavunu Tepkisi

MANİSA (AA) - Manisa'nın Kırkağaç ilçesindeki üreticiler, farklı yörelerde yetiştirilen kavunların, karayollarında açılan tezgahlarda ilçenin tescilli tarım ürünü Kırkağaç kavunu olarak satışa sunulmasından şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Kırkağaç Ziraat Odası Genel Sekreteri Emin Özarı, yaptığı açıklamada, sahte Kırkağaç kavunlarının Balıkesir-Akhisar yolunda ve Kırkağaç'ta satışa sunulması Kırkağaçlı kavun üreticilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Kırkağaç kavununun ilçenin bir değeri olduğunu ifade eden Özarı, şunları kaydetti:

"Marka değerimiz olan Kırkağaç kavununun erken hasat diye sahtelerinin satılması üreticileri zor durumda bıraktığı gibi tüketicilerin de kandırılması Kırkağaçlılar olarak bizleri rahatsız ediyor. İlçemizde ekilen kavunlar henüz kelek dökmeye yeni yeni başlıyor. Bizim kavunumuz 15 Ağustos'tan önce hasat edilmez. Bu tarihten önce piyasaya sürülen kavunlar başka bölgelerde ekilen kavunlardır. Belki tohumları Kırkağaç kavununun tohumudur ama Kırkağaç Ovası'nın kavuna uygun topraklarında ekilmediği için sahte Kırkağaç kavunudur."

Haberin Devamı

- "Kırkağaç kavunu için etiket arayın"

Özarı, farklı kavunların Kırkağaç kavunu olarak satılmasının ve tüketicinin aldatılmasının önüne geçmek için Kırkağaç Kaymakamlığı, Kırkağaç Belediyesi ve Ziraat Odası olarak ortaklaşa çalışmayla "Kırkağaç Kavunu" etiketleri hazırlattıklarını bildirdi.

Gerçek Kırkağaç kavununun etiketli olarak satışa sunulacağını ifade eden Özarı, tüketicilerden gerçek Kırkağaç kavunu için üründe etiket bulunup bulunmadığına dikkat etmelerini istedi.