Ankara Urla'da Bağbozumu Şenlikleri Başladı

Urla'da Bağbozumu Şenlikleri Başladı

14.08.2017 - 13:51 | Son Güncellenme:

.

Urlada Bağbozumu Şenlikleri Başladı

İZMİR (AA) - İzmir'in Urla ilçesinde düzenlenen Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri, kortej yürüyüşü ve üzüm sıkımıyla başladı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerelde kalkınma başlığı altında ilk projeyi Yarımada'da başlattıklarını belirterek, tarım ve turizmde verilen desteklerin sonuçlarının görülmeye başlandığını kaydetti.

İzmir coğrafyasında 3-4 ayla sınırlı kalan turizm sezonunu bütün yıla yaymayı hedeflediklerini, bunu da sağlık turizmi ile gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Kocaoğlu, İnciraltı'na sağlık konseptiyle yapılan planlanlarla ilgili onay sürecinin beklendiğini, Doğanbey ve Çeşme'de de termal kür merkezleri yapacaklarını ifade etti.

Yarımada bölgesinin çok sayıda festivalle adını duyurduğunun altını çizen Kocaoğlu, Büyükşehir ve İZFAŞ'ın yüzde 99'unu karşıladığı bütçeyle İZTAV çatısı altında İzmir'in tanıtımı için atağa kalktıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise antik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Hititler döneminden bu yana süren bağbozumu geleneğinin devam ettiğini belirterek, bölge çiftçisinin daha bilinçli üretim ve pazarlama yapması hedefinde belediye olarak aktif rol oynadıklarını ifade etti.

Açılışın ardından üzüm sıkımı ve ikramının ardından üreticiler arasında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.