Uşak Uşak'a "Diş Hekimliği Fakültesi" müjdesi

Uşak'a "Diş Hekimliği Fakültesi" müjdesi

17.07.2014 - 16:39 | Son Güncellenme:

AK Parti Uşak Milletvekili Op. Dr. İsmail Güneş, Uşak’ta Diş Hekimliği Fakültesi’nin önümüzdeki aylarda dört öğretim üyesi ile faaliyetine başlayacağını söyledi.

Uşaka Diş Hekimliği Fakültesi müjdesi

AK Parti Uşak Milletvekili Op. Dr. İsmail Güneş, Uşak’ta Diş Hekimliği Fakültesi’nin önümüzdeki aylarda dört öğretim üyesi ile faaliyetine başlayacağını söyledi.
AK Parti Milletvekili İsmail Güneş yaptığı açıklamada, Uşak Üniversitesi’ne bağlı Diş Hekimliği Fakültesi’nin çok yakında hizmetine gireceğini belirterek, Uşak Üniversitesi’nin 2006 yılında kurulduğunu ve son üç yılda 6 fakülteyi bünyesine katarak çok hızlı bir büyüme sağladığını sözlerine ekledi. Milletvekili Güneş, tıp fakültesi bulunmayan üniversitelerde diş hekimliği fakültesinin kurulması için izin verilmediğini buna rağmen Diş Hekimliği Fakültesi’nin kurulması için başvurularını 2012 yılında yaptıklarını ifade ederek; “Mevzuat gereği 750 bin nüfusun altındaki illerdeki üniversitelerde tıp fakültesi açılışına izin verilmemektedir. Hazırladığım raporla, ilimize Simav ve Gediz İlçelerinden, Çivril İlçesinden gelen hastalarla birlikte hasta nüfusumuz 650 bini geçmekte olduğunu tespit ettik. Sağlık Bakanlığı’na Uşak ilimizin 650 bin hasta nüfusu olduğunu istatistiki olarak sundum. Bu çalışmalarımız doğrultusunda, Diş Hekimliğinin İlimizde açılması için verdiğimiz yoğun çabayla, otuzun üzerinde üniversitenin diş hekimliği fakültesi başvurusu yapmasına rağmen iki üniversitenin diş hekimliği fakültesine açılmasına izin verilmiştir. Bu iki üniversiteden biri Uşak Üniversitemiz olup, Üniversitemiz bünyesindeki en prestijli fakülteler den biri de Diş Hekimliği Fakültesi’dir” dedi.
Güneş, önümüzdeki aylarda Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 4 öğretim üyesi ile faaliyetine başlayacağını dile getirirken; “Fakültemiz önce diş hastanesi olarak hizmet vermeye başlayacak olup, Sağlık Bakanlığımız ile Uşak Üniversitesi arasındaki işbirliği çalışmalarından sonra Eski Uşak Devlet Hastanesi’ndeki tahsis edilen binalarda hizmet vermeye başlayacaktır.” İfadesini kullandı.