Uşak UŞAK BELEDİYESİ, MART AYINDA 8 YENİ ETKİNLİK DÜZENLEYECEK

UŞAK BELEDİYESİ, MART AYINDA 8 YENİ ETKİNLİK DÜZENLEYECEK

04.03.2015 - 13:20 | Son Güncellenme:

.

UŞAK BELEDİYESİ, MART AYINDA 8 YENİ ETKİNLİK DÜZENLEYECEK

Uşak Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Mart ayında 8 farklı program hazırladı.
Uşak Belediyesi kültürün ve sanatı belediyesi olmak adına Mart ayında da dolu dolu programlar hazırladı. Buna göre 05 Mart 2015 tarihinde İkbal Gürpınar’ın “Mutlu Kadın, Mutlu Aile, Mutlu Uşak “ konulu söyleşisi ile başlayan etkinlikler, 08 Mart 2015 tarihinde “Kadının Sanata Dokunuşu” konulu sergi, 08 Mart 2015 tarihinde Cengiz Küçükayvaz’ın organizatörlüğünde “Düş Yakamdan” isimli tiyatro gösterisi, 09 Mart 2015 tarihinde Ahmet Yenilmez’in “Sefahat” isimli tiyatro gösterisi, 12 Mart 2015 tarihinde Talha Uğurluel’in “Varlık Yokluk Savaşımız Çanakkale” isimli konferansı, 16 Mart 2015 tarihinde Erman Karakaya ve Begüm Beşkazalıoğlu piyano dinletisi ve 28 Mart 2015 tarihinde ünlü oyuncu Cemal Hünal’ın “2’si 1 Arada” isimli tiyatro gösterisi ile devam edecek.
Hedeflerinin 2015 yılında kentte yaşayan bütün vatandaşların beğenilerine hitap eden kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmak olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Bu düşünceler ile çıktığımız yolda her ay birbirinden farklı ve güzel etkinliklere imza atacağız. Mart ayında da beklentileri karşılayacak programları ilgili birimimiz hassasiyet ile hazırladı. Bizlerde ilimize kültür ve sanat konusunda güzel bir ay yaşatılması adına desteğimizi vereceğimizi belirttik. Vatandaşlarımızı bütün etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.
Yerel sanatçılara da önem veriyoruz. Sanatın birçok dalı ilimizde yaşatılacak” şeklinde konuştu.
Etkinlik takvimi oluştururken yerel sanatçıları da ön plana aldıklarına değinen Cahan şunları kaydetti: “Yaptığımız bütün programlara muhakkak yerel sanatçılarımızı da dahil ediyoruz. Kentimizin değerlerinin kendi hemşehrileri ile daha çok buluşmasını önemsiyoruz. Bu nedenle etkinlik programlarını yaparken kentimizin bağrından çıkan sanatçıların da olmasını istiyoruz. Bu sayede ilimizin kültür ve sanat konusunda kazanımlarının artacağını biliyoruz”
Uşak’ta kültür ve sanat programları konusunda da ortak aklı dikkate aldıklarını belirten Cahan, “ İlimizde yaptığımız bütün işlerde ortak aklı inşa etmek adına çok sesli çalışmalar yapıyoruz. Kültür ve sanat etkinliklerinde de bu böyle oluyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın kentte ne görmek istediklerine duyarlılık ile cevap vermeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.